Hertha grijpt in: nieuwe trainer voor Ekkelenkamp en Zeefuik

Hertha grijpt in: nieuwe trainer voor Ekkelenkamp en Zeefuik

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

29 november 2021 – Pál Dárdai is niet langer de trainer van Hertha BSC, zo maakt de Duitse club maandagmorgen via de officiële kanalen bekend. De 45-jarige Hongaarse oefenmeester moet na een reeks teleurstellende resultaten zijn biezen pakken. Tayfun Korkut is zijn vervanger.

Hertha slaagde er zaterdag voor de vierde achtereenvolgende keer niet in om een competitiewedstrijd in winst om te zetten. Op eigen terrein werd er gelijkgespeeld tegen FC Augsburg (1-1). Dit seizoen eindigden slechts vier van de dertien wedstrijden in een zege. Daardoor staat de club uit Berlijn op een teleurstellende veertiende plaats, één punt boven de gevarenzone.

De club schrijft in een statement dat er na een gedetailleerde analyse van de huidige situatie is besloten om Dárdai te ontslaan. Korkut neemt het stokje over. De Turks-Duitse trainer was in het verleden werkzaam bij Hannover 96, FC Kaiserslautern, Bayer Leverkusen en VfB Stuttgart. "Tayfun heeft in het verleden bewezen dat hij een team niet alleen kan stabiliseren, maar ook kan ontwikkelen", aldus technisch directeur Fredi Bobic.

Mogelijk biedt de trainerswissel kansen voor Jurgen Ekkelenkamp en Deyovaisio Zeefuik. Ekkelenkamp, die deze zomer overkwam van Ajax, mocht onder Dárdai slechts twee keer starten in de Bundesliga. Zeefuik had vier keer een basisplaats. Hertha vervolgt de Duitse competitie komende zaterdag met een uitwedstrijd tegen Stuttgart.

gerelateerd