Volop Nederlanders in actie op interessant voetbalavondje

30 november 2021, 07:00   Bijgewerkt: 29 november 2021, 23:12

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op dinsdag 30 november 2021.

Wedstrijden

Atalanta - Venezia (18.30 uur)

Het gaat Atalanta voor de wind in de Serie A. Het is inmiddels bijna twee maanden geleden dat de club uit Bergamo een competitiewedstrijd verloor. Zaterdag werd directe concurrent Juventus nog met 0-1 opzij gezet. Met Venezia treft Atalanta vanavond een tegenstander die vecht tegen degradatie. Ridgeciano Haps is er vaste basisspeler.

Newcastle United - Norwich City (20.30 uur)

Aan ambities geen gebrek bij Newcastle United. Met de Saoedische eigenaren hoopt de club de komende jaren de Engelse en Europese top te bestormen. De realiteit is dat Newcastle eerst alles op alles moet zetten om niet uit de Premier League te degraderen. The Magpies staan met slechts zes punten uit dertien wedstrijden onderaan.

Salernitana - Juventus (20.45 uur)

Het is crisis in Turijn. Juventus leed zaterdag tegen Atalanta (0-1) alweer voor de achtste keer dit seizoen puntenverlies. Niet eens de helft van de wedstrijden werd gewonnen. Het winnen van de landstitel wordt een moeilijk verhaal voor Matthijs de Ligt en zijn teamgenoten. Juventus moet zelfs oppassen dat het niet buiten de top-vier eindigt en Champions League-voetbal misloopt.

Leeds United - Crystal Palace (21.15 uur)

Met slechts twee zeges in dertien wedstrijden kent Leeds United vooralsnog een zwaar seizoen. Positief is dat de ploeg van Marcelo Bielsa moeilijk te verslaan blijkt. Leeds verloor 'nog maar' vijf keer, even vaak als bijvoorbeeld Tottenham Hotspur en Manchester United. Crystal Palace is eveneens een taaie tegenstander. De Londense club leed nog maar drie nederlagen. Alleen Chelsea, Manchester City en Liverpool gingen minder vaak onderuit.

Voetbal op tv

18.30 uur: Atalanta - Venezia, Ziggo Sport - live verslag van de Serie A-wedstrijd

20.30 uur: Newcastle United - Norwich City, Ziggo Sport Voetbal - live verslag van de Premier League-wedstrijd

20.45 uur: Salernitana - Juventus, Ziggo Sport - live verslag van de Serie A-wedstrijd

21.15 uur: Leeds United - Crystal Palace, Ziggo Sport Voetbal - live verslag van de Premier League-wedstrijd

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen