Schmidt beschermt Drommel: "Het was geen eenvoudige bal"

Schmidt beschermt Drommel: "Het was geen eenvoudige bal"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

29 november 2021 – Roger Schmidt kon zondagavond zijn teleurstelling maar moeilijk verbergen na het 1-1 gelijkspel van PSV tegen sc Heerenveen. De Eindhovenaren verzuimden met een comfortabele voorsprong de rust in te gaan en kregen in de tweede helft het deksel op de neus.

PSV kwam in het Abe Lenstra Stadion binnen een kwartier op voorsprong door een doelpunt van Carlos Vinícius. In het vervolg van het eerste bedrijf meldden de Eindhovenaren zich meerdere malen in het Friese strafschopgebied, maar een tweede goal bleef uit. Heerenveen beet na rust meer van zich af en kwam via Rami Al Hajj op gelijke hoogte. Drommel bokste de bal voor de voeten van de invaller, die zich wel raad wist met de buitenkans.

"We speelden weer goed en hadden de week daarmee goed willen besluiten", wordt Schmidt geciteerd door het Eindhovens Dagblad. "Er waren genoeg kansen om vaker te scoren en dan valt er aan de andere kant een bal in. Ik heb de tegengoal nog niet teruggezien, maar denk dat het geen eenvoudige bal was voor de keeper omdat hij er niet op rekende dat niemand de bal zou beroeren. In de rebound pakt de tegenstander hem dan op."

Schmidt kon in Heerenveen geen beroep doen op onder meer Cody Gakpo, Noni Madueke en Eran Zahavi. Of deze week een aantal geblesseerde spelers de groepstraining kan hervatten, is nog niet duidelijk. "We bekijken dat van dag tot dag. Ik verwacht dat een aantal van hen er weer bij is, maar weet nog niet of dat genoeg is om zaterdag aan te sluiten", doelt de Duitse oefenmeester op het thuisduel met FC Utrecht.

Reacties

gerelateerd