Haller verbaast Van Basten: "Dat vind ik opvallend goed"

Haller verbaast Van Basten: "Dat vind ik opvallend goed"

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

29 november 2021 – Sébastien Haller heeft Marco van Basten weten te overtuigen van zijn kwaliteiten. De 27-jarige spits was midweeks twee keer trefzeker tegen Besiktas (1-2) en is nu met negen doelpunten de gedeeld topscorer van de Champions League.

In de Nederlandse voetbalpraatprogramma's was Haller zondag het onderwerp van gesprek. Mag hij tot de beste spitsen van Europa worden gerekend? Wat Van Basten betreft wel, kijkend naar zijn doelpuntentotaal. "Dan voldoet hij aan alles eisen. Ik moet zeggen dat ik het niet een spits vind waar ik blij van word, in de zin van mooie acties en een fijne techniek. Maar de anderen kunnen dat invullen", aldus Van Basten aan tafel bij Rondo.

Jan van Halst stipte aan dat Haller niet voldoet aan het profiel van een typische Ajax-spits. "Er werd altijd gezegd dat een Ajax-spits alles moet kunnen: doelpunten maken, aanspeelbaar zijn, persoonlijke acties… maar hij logenstraft dat. Het klopt dat hij niet een keihard aanspeelpunt is en niet snel is, maar hij scoort wel. Het kan dus wel bij Ajax."

Volgens Van Basten heeft Haller de kwaliteiten om in de Eredivisie ieder seizoen 20 à 25 doelpunten te maken. Dat de spits ook in de Champions League aan de lopende band scoort, verbaast hem. "Dat vind ik opvallend goed. Het is toch weer een ander niveau. Het zijn een hoop intikkers, maar je moet er staan. En door de lucht is hij met zijn lengte ook gevaarlijk."

Lees ookVan Hooijdonk zou Haller tegen topclubs niet opstellen

gerelateerd