'Laat zoveel mogelijk amateurs zolang mogelijk doorvoetballen'

29 november 2021, 08:44

Valentijn Driessen is geen voorstander van het stilleggen van alle amateurcompetities. Dat wordt serieus overwogen nu er de komende weken na 17.00 uur niet meer getraind mag worden.

Het demissionaire kabinet maakte afgelopen vrijdag bekend dat in de strijd tegen het coronavirus sportaccommodaties tot en met 18 december van 17.00 tot 05.00 uur gesloten moeten zijn. De KNVB reageerde teleurgesteld en riep de Tweede Kamer op om dinsdag deze maatregelen met het kabinet te bespreken.

'Is er geen Kamermeerderheid voor totale oprekking te vinden, dan zouden de (trainings)tijden verruimd moeten worden voor sportende kinderen tot 18 jaar', stelt Driessen in zijn column in De Telegraaf. 'Het is verklaarbaar dat het kabinet scholen mede openhouden uit het oogpunt van de mentale gezondheid van de jeugd. De fysieke gezondheid van kinderen tot minimaal 18 jaar zou even zwaar moeten wegen. Het adagium blijft: een gezonde geest in een gezond lichaam. Geopperde voorstellen om de actieve sportbeoefening een paar uur naar voren te halen, snijden geen hout voor schoolgaande jeugd.'

Deze maandag wordt beslist of het amateurvoetbal wordt stilgelegd. 'Directeur Jan Dirk van der Zee moet niet meegaan in het onzalige voorstel van een competitiestop van de Belangenorganisatie Amateur Voetbalverenigingen (BAV). 'Niet trainen, niet voetballen', zegt voorzitter Ben van Olffen. Van der Zee moet juist maatwerk voorstellen en leveren', stelt hij. 'Er valt iets te zeggen voor het tijdelijk stoppen van de competities voor standaardteams en topjeugd. Maar de competities van de lagere elftallen – senioren en junioren – in het weekeinde moeten gewoon doorgaan. Ook als het kabinet beslist om de trainingstijden niet te verruimen.'

'Besluit de KNVB tot een competitiestop, dan komen al die amateurvoetballers maandenlang niet meer in actie. In december en januari wordt dan niet meer gespeeld, terwijl februari traditiegetrouw de maand is met de meeste afgelastingen. Van der Zee mag en moet dit zijn leden niet aan doen. Tenzij de KNVB de betalende amateurleden wil vervreemden van hun gezonde hobby. Laat daarom zoveel mogelijk amateurvoetballers zolang als mogelijk doorvoetballen in plaats van een winterstop van drie maanden (!) aan te kondigen', besluit hij.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen