Van Hooijdonk zou Haller tegen topclubs niet opstellen

Van Hooijdonk zou Haller tegen topclubs niet opstellen

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

29 november 2021 – Mocht Ajax in de knock-outfase van de Champions League een topclub als Liverpool of Manchester City tegenkomen, dan zou Pierre van Hooijdonk ervoor kiezen om met Dusan Tadic in plaats van Sébastien Haller als diepste aanvaller te spelen. De 52-jarige Van Hooijdonk denkt dat de Amsterdammers in zulke wedstrijden gebaat zijn bij meer snelheid voorin. Rafael van der Vaart zou Haller daarentegen 'gewoon' blijven opstellen.

Met negen doelpunten in vijf wedstrijden mag Haller zich topscorer van de Champions League noemen. Maar hoort de Ivoriaan ook bij de beste spitsen van Europa? Aan tafel bij NOS Studio Voetbal denkt men van niet. "Hij is een goede spits voor Ajax, maar ik zie hem niet bij Manchester City, Real Madrid of FC Barcelona in de basis staan", zegt Theo Janssen.

De analist krijgt bijval van Van der Vaart. "Eens dat hij geen Europese top is. Maar tegen Dortmund was hij wel echt heel, heel goed. Ik had het nooit verwacht, maar het klopt op de een of andere manier. Hij doet het geweldig", zegt Van der Vaart, die Haller ook tegen clubs met meer kwaliteiten dan Sporting Portugal, Borussia Dortmund en Besiktas zou blijven opstellen. "Ik zou nooit veranderen. Gewoon laten staan."

Daar denkt Van Hooijdonk anders over. "Hij zou iets sneller moeten zijn", zegt hij. De voormalig spits zou tegen de grootste clubs van Europa voor Tadic als spits kiezen. "En met snelle zijkanten. Met Tadic en Haller voorin heb je dan een speler met snelheid te weinig", stelt hij.

gerelateerd