Pijnlijk: Leipzig klaar in titelrace, Brobbey nog voor rust gewisseld

28 november 2021, 19:26

Waar RB Leipzig vorig seizoen nog de belangrijkste uitdager was van Bayern München in de titelrace, kan het het kampioenschap dit seizoen in november al uit het hoofd zetten. In de 'topper' tegen Bayer Leverkusen verloor het met 1-3. Niet alleen voor Leipzig was het een pijnlijke avond, maar ook voor basisklant Brian Brobbey, die voor rust nog naar de kant werd gehaald.

Net als in de Champions League-wedstrijd tegen Club Brugge eerder deze week, kreeg Brobbey de kans vanaf de aftrap. Toen lukte het hem niet om bij één van de vijf goals betrokken te raken, maar zijn optreden tegen Leverkusen was nog veel pijnlijker. Een totaal onzichtbare Brobbey kon nauwelijks gevaarlijk worden en werd voor rust nog uit zijn lijden verlost door zijn trainer, zonder dat hij last had van een blessure.

Aan de andere kant stond Nederlander Jeremie Frimpong in de basis. Daley Sinkgraven begon op de bank, terwijl Mitchel Bakker last had van een blessure. In de eerste helft kwam Leverkusen op een 0-2 voorsprong door doelpunten van Florian Wirtz en Moussa Diaby, die eerder al dacht gescoord te hebben, maar zijn doelpunt werd geannuleerd door de VAR wegens buitenspel.

Lees ook: 'Transferstunt Ajax: geen Luuk de Jong

André Silva produceerde na rust nog wel de aansluitingstreffer, maar Nederlander Frimpong besliste de wedstrijd nadat zijn schot wat fortuinlijk van richting werd veranderd. Net voor het einde miste de voor Brobbey ingevallen Dominik Szoboszlai ook nog een penalty. Zo staat Leipzig nu al dertien punten achter op koploper Bayern München en lijkt het de titel wel te kunnen vergeten. Leverkusen haakt daarentegen juist aan bij de top. Het staat nu op de derde plek, zeven punten achter Bayern.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen