Slot gaf Marciano advies: "Niet proberen Bijlow na te doen"

Slot gaf Marciano advies: "Niet proberen Bijlow na te doen"

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

28 november 2021 – Door de coronabesmetting van Justin Bijlow, stond Ofir Marciano de afgelopen twee wedstrijden onder de lat bij Feyenoord. In de Conference League-wedstrijd tegen Sparta Praag van donderdag wekte Marciano een wat nerveuze indruk. Hij zag er niet goed uit bij de doelpunten en ook in het meevoetballen ging het meermaals verkeerd. Na afloop van die wedstrijd sprak trainer Arne Slot met hem.

Voor de camera van ESPN vertelde Slot voorafgaand aan het duel met FC Twente dat hij een individueel gesprek heeft gehad met de Israëlische doelman. "Ik heb hem daarin verteld dat ik vooral de beste versie van hemzelf wil zien. Hij moet niet proberen Justin Bijlow na te gaan doen, maar bij zijn eigen stijl blijven en niet doen wat ik graag wil zien."

Marciano werd deze zomer transfervrij opgepikt door Feyenoord bij het Schotse Hibernian. ''We hebben hem daarvandaan gehaald omdat hij het daar én bij de nationale ploeg van Israël uitstekend heeft gedaan. Dat moet hij hier ook laten zien en vooral doen waar hij zich veilig bij voelt." Tegen Twente stond Marciano wederom onder de lat en hield hij de nul.

Lees ook: Feyenoord weer met 'beste keeper in 30 jaar' Marciano in het doel

De doelman is inmiddels 32 jaar en heeft al een vracht aan ervaring in het Europese voetbal. Hij speelde in Schotland, België en Israël en heeft nog een contract tot de zomer van 2023 in Rotterdam. Het is nog niet duidelijk of Bijlow volgende week al helemaal hersteld is van zijn ziekte, waardoor de kans aanwezig is dat Marciano dan wederom onder de lat staat.

gerelateerd