FC Utrecht boekt in allerlaatste seconde alsnog zege

FC Utrecht boekt in allerlaatste seconde alsnog zege

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

28 november 2021 – Adrián Dalmau heeft zijn voormalig werkgever Heracles Almelo enorm veel pijn gedaan. De spits van FC Utrecht kwam zondagmiddag als invaller in het veld om de 0-0 te doorbreken en slaagde daarin door in de blessuretijd de 1-0 tegen de touwen te koppen. Dat ging met wat geluk, want zijn inzet ging via Mats Knoester het doel in. Zo pakte FC Utrecht alsnog de verdiende punten, want het speelde veel meer kansen bij elkaar en miste ook nog een penalty.

Utrecht boekte tot nu toe vijf zeges in de Galgenwaard en speelde gelijk tegen RKC Waalwijk. Ook dat had een overwinning kunnen opleveren, ware het niet dat een doelpunt van Mike van der Hoorn in blessuretijd om discutabele redenen werd afgekeurd. De centrale verdediger keerde overigens na een hersenschudding vanmiddag weer terug in de basis. Heracles greep net als Utrecht thuis ook de meeste punten, maar liefst 13 van de 14.

Voor eigen publiek was Utrecht dus vrij succesvol dit seizoen, maar dat was het hem nou juist: de aanhang ontbrak en dus kreeg het team van René Hake geen steun vanaf de tribunes. Dat Utrecht daar onder lijdt, bleek ook uit de statistieken: van de laatste vijf wedstrijden zonder publiek werd er maar een winnend afgesloten, terwijl negen van de laatste tien duels met fans wel drie punten opleverden.

Hoe dan ook, in de ontmoeting met Heracles had Utrecht bij rust gewoon 1-0 voor moeten staan. Simon Gustafson verzuimde echter de score te openen. Na een kwartier strafte hij balverlies van de Almeloërs niet af door tegen keeper Janis Blaswich aan te schieten en na 37 minuten spelen miste de Zweed een strafschop. Remco Balk werd onderuit gegleden door Marco Rente, maar Blaswich redde Heracles door de niet al te beste penalty van Gustafson te pakken. Een zeldzaamheid, want Gustafson schoot de laatste vijftien strafschoppen raak.

Zoals de middenvelder van Utrecht verzuimde om de score te openen, deden meerdere teamgenoten van hem dat in het eerste kwartier na rust. Balk trof de lat en later Blaswich uit de rebound, nadat Ramselaar eerst ook al van dichtbij tegen de doelman van Heracles had aangeschoten. Alsof dat nog niet genoeg was, kreeg Anastasios Douvikas de bal er ook niet in. De Griek werd op maat bediend door Balk, maar schoot uit die voorzet naast.

Naarmate de tijd vorderde, zouden de gemiste kansen Utrecht weleens duur kunnen komen te staan. Heracles hield na dat sterke kwartier van de thuisploeg makkelijk stand, creëerde nauwelijks kansen maar rook wel aan het eerste punt van het seizoen op natuurgras. Toch ging het nog mis in blessuretijd. Daarin deed uitgerekend Dalmau de Tukkers de das om. De aanvaller, ingevallen voor Balk, kopte via Heracles-verdediger Knoester raak. Zijn inzet was zonder die touchering misschien wel naast gegaan, maar de vreugde was er niet minder om bij Utrecht. Dat nam de vierde plaats weer over van SC Cambuur, terwijl Heracles nog altijd wacht op de eerste zege buiten Almelo en onderin blijft bungelen.

Opstellingen en beoordelingen*:

FC Utrecht: Maarten Paes 6, Hidde ter Avest 6, Mike van der Hoorn 5, Mark van der Maarel 6, Django Warmerdam 5 (46. Arthur Zagre 5), Adam Maher 7, Quinten Timber 5.5 (76. Joris van Overeem -), Simon Gustafson 4.5 (69. Mimoun Mahi 5), Remco Balk 6 (76. Adrián Dalmau -), Anastasios Douvikas 6, Bart Ramselaar 5.5.

Heracles Almelo: Janis Blaswich 8, Noah Fadiga 5 (58. Navajo Bakboord 5), Marco Rente 5, Mats Knoester 5, Giacomo Quagliata 6, Lucas Schoofs 6.5, Luca de la Torre 6.5, Elias Sierra 5 (63. Orestis Kiomourtzoglou 6), Ismail Azzaoui 5 (85. Bilal Basaçikoglu -), Kaj Sierhuis 5 (85. SInan Bakis -), Delano Burgzorg 5.

Man of the match: Adrián Dalmau

*Spelers moeten minimaal twintig minuten spelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

gerelateerd