Tadic keihard over kunstgras en eist actie van KNVB

28 november 2021, 16:10   Bijgewerkt: 28 november 2021, 16:17

Dusan Tadic is helemaal klaar met het spelen op kunstgras. De aanvoerder van de Amsterdammers boekte op bezoek bij Sparta weliswaar een 0-1 overwinning, maar eenvoudig ging het allesbehalve bij de regerend landskampioen. Dat had volgens Tadic voor een groot deel te maken met de ondergrond waarop werd gespeeld in Rotterdam.

Een aantal jaar geelden won het spelen op kunstgras aan populariteit, steeds meer clubs ruilden de natuurmat in voor de nepsprieten. De laatste jaren zijn echter steeds meer clubs teruggekeerd op echt gras. In de Eredivisie is dat alleen bij Sparta en Heracles nog niet het geval. Sparta is overigens wel van plan om de rubberen korrels uit het stadion te weren.

Tadic gaf voor de camera van ESPN aan geen leuke middag te hebben beleefd in Rotterdam-West. "Het is gewoon echt niet leuk om op kunstgras te spelen. Echt iedereen wordt gewoon vijftig procent slechter op dit veld, zowel onze spelers als die van Sparta."

Tadic is er klaar mee. "Als de Eredivisie een serieuze competitie wil zijn, moet al het kunstgras eruit. Dit kan toch niet? De Nederlandse clubs doen het goed in Europa, dus iedereen moet gewoon op normaal gras spelen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen