Petrovic waarschuwt Irakese spelers: "Ben geen Instagram-coach"

28 november 2021, 11:59

Zeljko Petrovic is de nieuwe bondscoach van Irak na het vertrek van Dick Advocaat. De Montenegrijn heeft zin in zijn avontuur en mag zich meteen laten zien op een toernooi: de Arab Cup. Oman, Bahrein en Qatar zijn de komende weken de tegenstanders.

"Het is de eerste training voor mij als bondscoach, maar ik ken al deze spelers al", vertelt de trainer voor de camera van de Irakese voetbalbond. Toen Advocaat nog voor de groep stond, was Petrovic zijn assistent. Terwijl de trainer in Qatar te vinden was, zat de rechterhand van hem in Bagdad om spelers te scouten. Advocaat kreeg de kritiek dat hij de spelers op zou stellen op basis van populariteit op sociale media. Dat gaat onder Petrovic niet gebeuren, verzekert de nieuwbakken bondscoach. "Ik ben geen Instagram-coach die luistert naar anderen. Wij selecteren de spelers omdat we ze hebben zien spelen", aldus de trainer.

Advocaat stopte als bondscoach en tipte de voetbalbond om met Petrovic door te gaan. "Ik hoop voor Petrovic dat hij het kan doen, aan hem zouden ze een goede hebben", vertelde de trainer, die zelf geen perspectief meer zag bij de nationale ploeg. "De verwachtingen liepen niet parallel aan de mogelijkheden. Irak zit in een overgangsfase, er moeten jongere spelers bij komen, alleen duurt zo'n proces lang. Wij moeten presteren op de korte termijn."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen