Ajax mist smaakmakers op bezoek bij Sparta

Ajax mist smaakmakers op bezoek bij Sparta

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

28 november 2021 – Ajax moet het tegen Sparta doen zonder Sébastien Haller en Antony. De spits is ziek en ook de buitenspeler is niet fit genoeg. Daarom mag Danilo zich laten zien in de punt van de aanval, terwijl David Neres weer de kans krijgt aan de rechterkant van de voorhoede. 

Antony was voor de wedstrijd tegen Besiktas ook niet fit, terwijl Haller gespaard werd in de eerste helft. Hij kwam na rust wel binnen de lijnen en draaide hoogstpersoonlijk een 1-0 achterstand om in een 1-2 overwinning. De teller na vijf Champions League-wedstrijden staat daardoor op negen doelpunten. Een ongekend aantal, maar hij kan die wedstrijd geen vervolg geven in Rotterdam. De spits is ziek.

Erik ten Hag kiest voor Danilo in de spits, waar hij afgelopen woensdag nog met Dusan Tadic in de spits begon. In die eerste helft stond Mohamed Daramy aan de linkerkant, maar hij maakte een wilde en onrustige indruk. Daarom kiest de trainer nu voor Tadic op links en de Braziliaan in de spits. David Neres krijgt dus weer een kans op de rechterflank, al maakte hij ook weinig indruk tegen de Turkse ploeg. 

Er is ook goed nieuws voor de Amsterdammers: Edson Álvarez ontbrak tegen Besiktas vanwege een schorsing, maar speelt tegen Sparta wel 'gewoon' weer. Met de Mexicaan in de ploeg gaat Ajax op jacht naar een overwinning om de druk op mede-koploper PSV op te voeren. De Eindhovenaren gaan later op de dag op bezoek bij sc Heerenveen, waar de ploeg al bijna tien jaar wacht op een zege.

gerelateerd