Limburgse derby wordt na een maand eindelijk uitgespeeld

29 november 2021, 07:00   Bijgewerkt: 28 november 2021, 23:49

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op maandag 29 november 2021.

Wedstrijden

MVV - Roda JC (13.00 uur)

De Limburgse derby wordt eindelijk uitgespeeld. De wedstrijd werd eind oktober gestaakt door supportersongeregeldheden. Scheidsrechter Joey Kooij besloot kort voor rust om de ploegen van het veld te halen omdat er vuurwerk werd gegooid. Daarna ging het van kwaad tot erger en moest de ME er zelfs aan te pas komen om supporters van het veld te halen. Bij een overwinning van de thuisploeg gaat de club over de rivaal uit Kerkrade heen op de ranglijst.

FC Emmen - Almere City FC (20.00 uur)

Gaat Almere City de weg omhoog inzetten nu Gertjan Verbeek vertrokken is? De ambitieuze ploeg uit Flevoland wilde met de ervaren trainer richting de Eredivisie, maar het leverde een plek op onderin de Keuken Kampioen Divisie. Na een 2-0 nederlaag tegen MVV was de maat vol voor het bestuur. Zonder de oefenmeester moet de weg omhoog ingezet worden tegen FC Emmen, dat de derde plek herovert bij een driepunter. 

Voetbal op tv

19.40 uur: Oranje Leeuwinnen - Japan, ESPN 2 - live verslag van de vriendschappelijke interland

20.00 uur: FC Emmen - Almere City FC, ESPN - live verslag van de Keuken Kampioen Divisie-wedstrijd

20.30 uur: Veronica Inside, Veronica - voetbalpraatprogramma

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen