Xavi kritisch na zege: "Vooral Danjuma maakte het ons lastig"

27 november 2021, 23:48

Xavi Hernández is blij, maar kritisch na de overwinning op Villarreal. FC Barcelona won met 1-3. Frenkie de Jong en Memphis Depay scoorden, maar de oefenmeester was ook lovend over Arnaut Danjuma. De aanvaller van de tegenstander was namelijk een plaag voor de defensie. Het was dan ook geen makkelijke wedstrijd voor de Catalaanse club.

"We domineerden minder dan ik had verwacht, maar uiteindelijk vonden we het doel met Memphis", doelt de oefenmeester op de persconferentie op het doelpunt van de Nederlander in minuut 88. Het was in een fase waarin juist de tegenstander het dichtst bij een driepunter was. "We hebben tegen een goed team gespeeld en hadden vandaag wat geluk nodig. Villarreal had meer verdiend dan een nederlaag."

Unai Emery leek een uitstekende tactiek te hebben om de ploeg van Xavi te bespelen. "Er waren momenten dat ze domineerden met hun hoge druk. Ze hebben het heel goed gedaan. Vooral Yeremi Pino en Arnaut Danjuma maakten het ons lastig. Wij moeten in het vervolg de bal beter rond laten gaan en de wedstrijd domineren, maar op dit moment ben ik vooral heel blij met deze gouden punten", vertelt Xavi lovend.

Voetballend was het dus niet geweldig, maar de trainer was na de wedstrijd wel tevreden over de drive in de ploeg. "Het verdedigende werk van het team was spectaculair en soms moet je daar beginnen", vervolgt de oefenmeester, die ook genoot van de talenten Gavi, Nico González, Óscar Mingueza en Abde Ezzalzouli. "Ze waren vandaag heel goed. Dat stemt me tevreden."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen