Zegeloze maanden Willem II duren voort tegen halve B-ploeg GAE

27 november 2021, 22:57   Bijgewerkt: 27 november 2021, 23:20

Het droomseizoen van Go Ahead Eagles heeft tegen Willem II een mooi vervolg gekregen. Ondanks een gigantische hoeveelheid afwezige spelers won het met 0-1 in Tilburg. Rechtsback Boyd Lucassen kroonde zich tot matchwinner, waardoor Go Ahead klimt naar de achtste plek in de competitie. Willem II incasseert de volgende domper en heeft sinds eind september niet meer gewonnen.

Kees van Wonderen toont dit seizoen aan dat zijn voetbalfilosofie niet toe te schrijven is aan één filosoof. Vorig seizoen boekte hij groot succes met de promotie, terwijl Go Ahead dit seizoen misschien wel nóg meer overtuigt. De manier waarop is echter totaal verschillend. Waar de ploeg uit Deventer het vorig seizoen moest hebben van de compacte defensie en gedisciplineerd verdedigen, waarin het de 'nul' houden tot kunst had verheven, is het nu een swingend elftal dat de Eredivisie van kleur op de wangen voorziet.

Toch leek het briljante scoutingswerk van afgelopen zomer niet op te kunnen tegen de blessure- en schorsingentsunami die Deventer onder een flinke laag water zette. Het miste tegen Willem II onder meer basisklanten als Giannis-Foivos Botos, Inigo Cordoba, Marc Cardona, Bas Kuipers en Joris Kramer. Het had wel het geluk een tegenstander te treffen, die de laatste weken zeperds afwisselde met schaamteloze wanprestaties. Willem II had al twee maanden niet meer gewonnen en was in een vrije val terechtgekomen.

Ondanks dat Go Ahead pas in het laatste kwartier wat in de melk te brokkelen kreeg, creëerde het wel de grootste kans van de eerste helft. Jay Idzes kopte een corner richting de korte hoek, maar Köhlert had zijn wagon inmiddels naar het juiste spoor gedirigeerd. Met een uiterste krachtsinspanning haalde hij de bal van de lijn, waardoor de brilstand ook tijdens de theepauze nog op het bord stond.

Nadat Go Ahead uit de kleedkamer kwam, deed het samen met de assistent een nieuwe warming-up om de het concentratiegehalte te verhogen en dat wierp direct zijn vruchten af. Na een minuut spelen won Luuk Brouwers het kopduel, bereikte Martijn Berden Boyd Lucassen, die vanuit relatief lastige hoek diagonaal laag zijn eerste Eredivisie-treffer maakte. Vanaf dat moment viel Go Ahead weer terug in de filosofie van vorig seizoen en liet het, net als tegen Ajax, zien het verdedigend uitstekend neer te kunnen zetten.

Met de zege klimt Go Ahead naar de achtste plek in de competitie, nog maar één plaats onder de plekken die recht geven op play-offs. Daarmee presteren de promovendi dit seizoen nog altijd fenomenaal, gezien Cambuur vierde staat en NEC op de negende plek. Willem II begon het seizoen magistraal, maar levert al vele weken de nodige plekken in. Inmiddels wordt de situatie precair en moet Grim aan de bak om niet wederom tegen degradatie te moeten strijden.

Opstellingen en beoordelingen*:

Willem II: Timon Wellenreuther 5,5; Derrick Köhn 7, Nikolaos Michelis 6, Ulrik Jenssen 5,5, Leeroy Owusu 5; Görkem Saglam 5, Pol Llonch 5 (72. Ringo Meerveld -), Dries Sadikki 5 (80. Godfried Roemeratoe -); Mats Köhlert 7 (65. Max Svensson 6), Kwasi Wriedt 4 (Argyris Kampetsis 6), Ché Nunnely 6 (80. John Yeboah -).

Go Ahead: Warner Hahn 5,5; Mats Deijl 6, Justin Bakker 6, Gerrit Nauber 7, Boyd Lucassen 7; Luuk Brouwers 7, Philippe Rommens 5,5 (92. Cuco Martina -), Jay Idzes 5,5; Ragnar Oratmangoen 5,5, Isac Lidberg 5 (76. Jacob Mulenga -), Martijn Berden 6 (Zakaria Eddahchouri -) (92. Francis Ross -).

Man of the match: Derrick Köhn

*Spelers moeten tenminste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen