Van Halst ziet 'Barça van weleer' en looft Frenkie: "Dit is net Xavi"

27 november 2021, 22:18

FC Barcelona had na 45 minuten nog niet gescoord tegen Villarreal, maar maakte desondanks indruk op Jan van Halst. De analist zag de ploeg bij vlagen het voetbal spelen dat trainer Xavi wil inslijpen en maakte zelfs de vergelijking met de gloriejaren van deze eeuw, waarin Xavi zelf op het middenveld schitterde. 

"Het is bij vlagen, want later viel het helemaal weg", nuanceerde Van Halst nog, voor hij zijn lofzang begon in de studio van Ziggo Sport. "Maar dit is wat Xavi wil. Driehoekjes, één keer raken." In het bijzonder wees hij op een enorme kans voor Memphis Depay, die na een snelle combinatie en een geweldige steekbal van Frenkie de Jong werd weggestuurd. "Na deze aanval zag je Xavi ook heel blij langs de lijn. Dit is het Barcelona van enkele jaren geleden. Ik dacht: 'Wauw. Dit is net Xavi, deze pass.'"

Debutant

Wel had Van Halst zijn twijfels over het optreden van de nog grillige debutant Ez Abde. "Hij loopt zich heel vaak vast", merkte hij op. "Hij had één goede actie, maar heel vaak verzandt het in balverlies. Het is jeugdig, vrolijk voetbal. Dan gaat het erom: laat je hem als trainer staan en wacht je op die actie waarmee hij wel gevaarlijk is? Zal hij dit over vier maanden ook nog hebben, of is hij dan dusdanig gegroeid dat hij dan wel veel meer rendement heeft? Dat is de afweging van een trainer."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen