PEC en RKC blijven in gevarenzone na bedroevende kelderkraker

27 november 2021, 21:52

In de onderste regionen van de Eredivisie hebben PEC Zwolle en RKC Waalwijk elkaar in evenwicht gehouden. De thuisploeg kreeg in eigen stadion kans om te winnen, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met een 0-0 gelijkspel. PEC blijft zodoende de hekkensluiter, terwijl RKC vooralsnog net boven de streep staat.

PEC (4-0 bij Feyenoord) en RKC (0-5 tegen Ajax) leden vorige week allebei een pijnlijke nederlaag. Dat was voor beide trainers reden genoeg om hun elftal op drie plaatsen te wijzigen. Aan de zijde van PEC waren er basisplaatsen voor Siemen Voet, Eliano Reijnders en Daishawn Redan. Daarom zaten Rav van den Berg, Luka Adzic en Slobodan Tedic op de bank. RKC trad aan met Dario Van den Buijs, Iliass Bel Hassani en Ayman Azhil. Dat ging ten koste van Shawn Adewoye, Sebbe Augustijns en Luuk Wouters.

De verdediger werd vervangen door Luka Adzic, die later in de eerste helft nog van zich liet horen. Het eerste bedrijf leek namelijk als een nachtkaars uit te gaan omdat de bal voornamelijk rond de middenlijn te vinden was. Uit het niets kreeg hekkensluiter PEC een enorme kans om de belangrijke 1-0 te maken. Mustafa Saymak zette invaller Adzic zomaar alleen voor Etienne Vaessen. De sluitpost van RKC was snel uit zijn doel en voorkwam een doelpunt. Adzic kreeg echter nog een kans, maar hij kopte de rebound van dichtbij tegen de paal.

De ongelukkige Adzic meldde zich even later voor de tweede keer voor het doel van RKC. De invaller handelde niet snel genoeg en zodoende kon Vaessen gevaar voorkomen. Daarna was niemand bij machte om voor een slotoffensief te zorgen en bleef de brilstand op het bord. Volgende week hervatten beide ploegen de jacht op de broonodige punten. PEC doet dat vrijdagavond met een bezoekje aan FC Groningen, terwijl RKC zondagmiddag in Waalwijk speelt tegen NEC Nijmegen.

Opstellingen en beoordelingen*

PEC Zwolle: Kostas Lamprou 6.5; Siemen Voet 6, Sam Kersten 5.5, Yuta Nakayama 6, Kenneth Paal - (14. Luka Adzic 5.5); Rico Strieder 5, Mustafa Saymak 6 (88. Thomas van den Belt -), Dean Huiberts 6; Eliano Reijnders 6, Daishawn Redan 4.5 (71. Gervane Kastaneer -), Mees de Wit 6.

RKC Waalwijk: Etienne Vaessen 6.5; Dario Van den Buijs 6, Ahmed Touba 5.5, Melle Meulensteen 6; Iliass Bel Hassani 6 (70. Lennerd Daneels 6), Ayman Azhil 5.5, Vurnon Anita 6, Juriën Gaari 6; Saïd Bakari 6, Michiel Kramer 5.5 (80. Finn Stokkers -), Jens Odgaard 6.5.

Man of the Match: Jens Odgaard

*spelers moeten minimaal twintig minuten meedoen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen