Kelderklasse-taferelen in Portugal: Belenenses start met 9 man

27 november 2021, 21:45

Het is vanavond niet de vraag of Benfica gaat winnen maar met hoeveel goals verschil. De Portugese topploeg neemt het namelijk tegen negen spelers op van Belenenses. Dat heeft te maken met een massale corona-uitbraak. Het is zo erg dat de ploeg een keeper moet opstellen als veldspeler. 

Dertien spelers en vier stafleden kunnen de wedstrijd niet bijwonen door een positieve coronatest. Terwijl de spelers van Benfica al op het veld stonden voor de warming-up, waren de voetballers van de thuisploeg in geen velden of wegen te bekennen. Desondanks moest de wedstrijd 'gewoon' doorgaan van de Portugese voetbalbond. "We gaan roeien met de riemen die we hebben en we zoeken naar de best mogelijke oplossing", vertelt trainer Filipe Cândido tegenover Record.

"Alle energie die het vertegenwoordigen van deze club geeft, moeten de spelers vrij laten komen", besluit de oefenmeester, die al in de tweede minuut alle hoop op een voetbalwonder heeft kunnen opgeven. Benfica kwam toen al op voorsprong tegen het negental. Tot overmaat van ramp was het ook nog een eigen doelpunt. Eduardo Kau was de ongelukkige. Keeper João Monteiro moet zich laten zien als veldspeler, terwijl hij wordt bijgestaan door maar liefst vijf debutanten, die normaliter in het tweede elftal spelen.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen