Aangeboden door

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Lijdensweg Fortuna duurt voort met nederlaag tegen Groningen

Lijdensweg Fortuna duurt voort met nederlaag tegen Groningen

Claim een freebet van €50,00 bij Jacks.nl
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

27 november 2021 – Fortuna Sittard heeft zaterdagavond op eigen veld met 1-4 verloren van FC Groningen. Na een wonderschoon doelpunt van Mats Seuntjens kakte het volledig in bij de Fortunezen en draaide Groningen de wedstrijd in een mum van tijd om. Een ongelukkig eigen doelpunt van George Cox en een rode kaart van Roel Janssen symboliseerden de dramatische avond voor de Limburgers.

Fortuna Sittard snakt naar een broodnodig resultaat en met het programma dat de club voor de boeg heeft leek het duel van zaterdag tegen FC Groningen het meest kansrijk om ook daadwerkelijk eens drie punten bij te schrijven. In de maand december treffen de Limburgers namelijk AZ, Feyenoord, PSV, FC Utrecht en Ajax. Trainer Sjors Ultee gaf zaterdagavond vertrouwen aan de elf spelers die vorige week nog verloren bij Heracles Almelo (3-1). De voormalig miljoenenaankoop van Benfica, Andreas Samaris, begon op de bank bij de Fortunezen.

Bij Groningen is er na de gewonnen wedstrijd vorige week in Deventer (1-0) van Go Ahead Eagles weer vertrouwen getankt. De ploeg van trainer Danny Buijs wil dat goede gevoel natuurlijk vasthouden en uit te breiden. De oefenmeester moest daarvoor wel het roer omgooien. Tomás Suslov en Michael de Leeuw waren niet aanwezig in Sittard, waardoor Mike te Wierik en clubtopscorer Cyril Ngonge terugkeerden in de basis.

De beginfase in Sittard begon vooral heel rommelig, waarin met name spelers van Fortuna soms zomaar de bal inleverden bij een tegenstander. Groningen wist er echter ook geen raad mee, waardoor er in de eerste twintig minuten helemaal niets gebeurde. Hoewel de Groningers een licht overwicht hadden, was het toch Fortuna dat uit het niets op voorsprong kwam. Seuntjens haalde vanuit stand van een meter of dertig de trekker over en wist daarmee Groningen-keeper Peter Leeuwenburgh, die de bal in de winkelhaak zag vliegen, totaal te verrassen.

De vreugde bij de thuisploeg was maar van korte duur. Vijf minuten na de goal van Seuntjens maakte Ngonge er 1-1 van. De Belg kopte knap raak in de korte hoek na een afgemeten voorzet van Wessel Dammers. Vlak voor rust werd het van kwaad tot erger bij de Fortunezen. Fortuna-verdediger George Cox probeerde een voorzet onschadelijk te maken en werkte de bal op miraculeuze wijze in zijn eigen doel: 1-2.

Vlak na rust liet de ploeg van Ultee wederom zien dat het niet voor niks zo laag staat in de Eredivisie. Doelman Yanick van Osch verwerkte een afstandsschot van Laros Duarte belabberd, waardoor het voor Daleho Irandust een koud kunstje was om zijn eerste doelpunt te maken voor Groningen.

Kon het nog erger voor Fortuna? Ja, dat kon. Verdediger Roel Janssen werd na een harde tackle op Mo El Hankouri in eerste instantie bestraft met geel. De VAR Sander van der Eijk riep scheidsrechter Jeroen Manschot echter naar het scherm, waarna er alsnog een rode kaart tevoorschijn kwam.

De tien van Fortuna lieten in het resterende halfuur het hoofd hangen en dus was het wachten op meer tegengoals. Jørgen Strand Larsen pikte ook nog zijn doelpunt mee er zorgde met een geplaatst schot voor de 1-4 eindstand.

Het team van Ultee incasseert hierdoor alweer de achtste nederlaag van het seizoen en zakt daardoor verder weg in het moeras. Door de tweede zege op rij van Groningen laat de ploeg van Buijs de onderste regionen van de Eredivisie eindelijk achter zich.

Opstellingen en beoordelingen*

Fortuna Sittard: Yanick van Osch 4.5, Mickaël Tirpan 4 (57. Ivo Pinto 5), Martin Angha 5, Roel Janssen 4, George Cox 5, Tesfaldet Tekie 4.5, Ben Rienstra 5 (71. Andreas Samaris –), Zian Flemming 3.5, Tijjani Noslin 4 (57. Deroy Duarte 5), Mats Seuntjens 6.5, Arianit Ferati 5 (64. Nigel Lonwijk 5)

FC Groningen: Peter Leeuwenburg 6; Bart van Hintum 7, Marin Sverko 6.5, Wessel Dammers 8, Neraysho Kasanwirjo 6.5 (80. Daniel van Kaam –); Laros Duarte 6.5 Mike te Wierik 7, Daleho Irandust 7, Mohamed El Hankouri 6; Cyril Ngonge 7 (86. Romano Postema –), Jörgen Strand Larsen 7.5 (86. Paulos Abraham –).

Man of the match: Wessel Dammers
* spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling. Claim een freebet van €50,00 bij Jacks.nl Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

CLAIM 5 KEER EEN
FREEBET VAN €10,00! Meld je aan

Reacties

gerelateerd