Sané redt Bayern en laat Duitsland uitkijken naar topper

27 november 2021, 20:24

Bayern München is een week na de afgang tegen FC Augsburg ontsnapt aan een nieuwe blamage. De Duitse topploeg had het opnieuw lastig tegen een laagvlieger - Arminia Bielefeld dit keer - maar trok de wedstrijd in het laatste kwart toch nog naar zich toe. Leroy Sané tekende voor de enige treffer van de avond.

Het Bayern München van nieuwe trainer Julian Nagelsmann leek lange tijd een machine. Weliswaar met wat kleine haperingen - de 5-0 bekernederlaag tegen Borussia Mönchengladbach als dieptepunt - maar het overgrote deel van de wedstrijden werden gewonnen, en vaak overtuigend. De 2-1 nederlaag tegen degradatiekandidaat FC Augsburg was vorige week dan ook een grote verrassing. Bovendien eentje die vandaag niet herhaald mocht worden, want in dat geval zou Der Rekordmeister de koppositie in de Bundesliga kwijt zijn.

Lees ook: Malen

Toch leek dat tegen Arminia Bielefeld, de nummer negentien van de Bundesliga, een steeds reëler scenario te worden. De bezoekers zelf hadden weinig in te brengen, maar wisten de grootmacht lang van scoren te houden. Kansen waren er overigens wel, maar die werden door onder meer Leroy Sané en Kingsley Coman niet benut. Toch was het de individuele klasse van eerstgenoemde die de wedstrijd uiteindelijk toch openbrak. Twintig minuten tijd waagde hij een afstandsschot, waar de goed keepende Stefan Ortega dit keer geen antwoord op had. 

De eenvoudige avond die het wellicht had moeten zijn, werd het niet, maar Bayern voorkwam dankzij Sané wel een nieuwe afgang. Het kon 'gewoon' drie punten bijschrijven, waarmee het de koppositie weer terugpakte van Borussia Dortmund. Het verschil is nu één punt, wat de volgende speelronde des te interessanter maakt. Komende zaterdag staan de twee titelkandidaten namelijk voor het eerst dit seizoen tegenover elkaar. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen