De Ligt verliest met zwalkend Juventus onderonsje van De Roon

De Ligt verliest met zwalkend Juventus onderonsje van De Roon

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

27 november 2021 – Het houdt maar niet op voor Juventus. Matthijs de Ligt verloor met zijn ploeg opnieuw. Marten de Roon en zijn teamgenoten gaven de topclub uit Turijn de volgende tik in dit moeizame seizoen. Daardoor heeft de club na veertien wedstrijden slechts 21 punten gepakt. Het levert de ploeg een teleurstellende achtste plaats op in de Serie A.

Leonardo Bonucci leek in de vierde minuut zijn ploeg al te benadelen door een handsbal, maar de arbiter was mild: hij zag er geen opzet in, waardoor de wedstrijd verder ging. In de eerste helft gingen beide ploegen gelijk op. Beide clubs kregen kansen, maar het duurde tot de dertigste minuut voor het eerste doelpunt viel. Duvan Zapata was de gevierde man, nadat hij de bal op de rand van het zestienmetergebied kreeg. Zijn inzet ging via de onderkant van de lat tegen de touwen. Even werd er getwijfeld of het buitenspel was voor de Colombiaan, maar De Ligt stapte net te laat waardoor het een geldig doelpunt was.

Het bleek meteen de enige treffer van de wedstrijd te zijn. dat terwijl Juventus de gehele tweede helft bleef jagen op een goed resultaat. Allegri zag zijn ploeg kansen krijgen, maar voor de goal ontbrak een goede laatste pass. Dat had te maken met de scherpte en het geluk. Uiteindelijk hoefde Atalanta-doelman Juan Musso daardoor maar twee keer serieus in te grijpen. Wankelen deden de bezoekers, waar Teun Koopmeiners drie minuten voor tijd nog in de ploeg kwam, dan ook nauwelijks. Het betekende de vijfde nederlaag van Juventus in de vaderlandse competitie.

Vorig seizoen ging het al moeizaam bij de Turijnse club. Andrea Pirlo werd na dat jaar op straat gezet en succescoach Massimiliano Allegri werd teruggehaald. De oefenmeester werd vijf keer achter elkaar kampioen met De Oude Dame, maar die hoop lijkt de club voor dit seizoen op te kunnen geven. Het gat met koplopers AC Milan en Napoli is al elf punten, terwijl die ploegen nog een wedstrijd tegoed hebben.

Reacties

gerelateerd