Oranje-keepers geklopt: Flekken geweldig gepasseerd

27 november 2021, 19:29

Louis van Gaal zag zaterdagmiddag zowel Jasper Cillessen als Mark Flekken, de doelmannen die lijken te strijden om de positie van tweede keeper bij het Nederlands elftal, niet de nul houden bij hun clubs. Valencia hield nog een punt over aan de wedstrijd tegen Rayo Vallecano (1-1), terwijl SC Freiburg met lege handen achterbleef in het duel met VfL Bochum (2-1).

Freiburg was de verrassing van het seizoen, maar verloor de twee laatste duels al van Bayern München (2-1) en Eintracht Frankfurt (0-2). Het lukte de doelman en zijn collega's niet om die negatieve reeks te doorbreken. De bezoekers waren voor rust de betere partij, maar doelpunten leverde het niet op. Daar had VfL Bochem behoorlijk wat kunst- en vliegwerk voor nodig.  Na rust zag Flekken zijn ploeggenoten alsnog de score open via een rake kopbal van verdediger Philipp Lienhart.

Lang kon Freiburg niet genieten van die voorsprong. Al snel stond de gelijke stand weer op het scorebord door een doelpunt van Sebastian Polter. De aanvaller, die vorig seizoen nog bij Fortuna Sittard onder contract stond, wist Flekken te verschalken met een geplaatst schot vanuit een moeilijke hoek. Hoewel de uitploeg op zoek ging naar de winnende treffer, viel het doelpunt aan de andere kant. dat was overigens een fenomenale treffer. Milos Pantovic zag de keeper van het Nederlands elftal te ver voor de goal staan en probeerde het daarom vanuit de middencirkel.

Het was niet voor het eerst deze maand dat Pantovic op fraaie wijze scoorde. Eerder was het al raak tegen TSG Hoffenheim. Oliver Baumann kwam mee naar voren bij een counter, waarna de voetballer van Bochum vanaf eigen helft scoorde. Nu pakte hij dus weer de hoofdrol.

Jasper Cillessen

De keeper, die afgelopen interlandperiode mocht keepen bij Oranje, had een rustige wedstrijd. Maar toch kon de doelman zich van zijn beste kant laten zien. De Nederlander redde prachtig op een inzet van Alejandro Catena, maar zag de bal in de rebound alsnog tegen de touwen gaan door Isi Palazón. Het was de 1-1, want na twintig minuten was Valencia al op voorsprong gekomen via een strafschop van Carlos Soler.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen