Malen, Weghorst en Haaland zorgen voor vermakelijke topper

27 november 2021, 17:27

Donyell Malen was zaterdagmiddag wederom belangrijk voor Borussia Dortmund. Voor de derde keer op rij was hij trefzeker in de 1-3 gewonnen topper tegen VfL Wolfsburg, waarin ook Wout Weghorst scoorde. De meeste aandacht ging achteraf echter toch uit naar Erling Haaland, die zijn vervroegde rentree met een doelpunt bekroonde.

In het duel der Nederlandse spitsen was het Weghorst die als eerst toesloeg. Daar had hij slechts twee minuten voor nodig. Toen al zette hij Wolfsburg op voorsprong door een goede voorzet van dichtbij binnen te koppen. Het was de vijfde treffer van dit seizoen voor de spits, die door een coronabesmetting overigens niet alles speelde. De voorsprong zou zo'n halfuur duren voor Emre Can Dortmund van elf meter op gelijke hoogte kon schieten. De terechte strafschop - Marco Reus werd in de zestien onderuit gehaald - werd uiterst kalm binnengeschoten: 1-1.

Na rust was het Malen die niet lang - tien minuten - nodig had om zijn stempel op de wedstrijd te drukken. De voormalig PSV'er deed het afgelopen week al tegen VfB Stuttgart en Sporting Portugal en wist vandaag met zijn derde goal op rij zijn goede vorm nog eens te benadrukken. Malen ontving de bal, dribbelde naar het midden, haalde van afstand de trekker over en verraste zo de doelman in de korte hoek. Zijn optreden zou daarna nog twintig minuten duren, waarna hij onder luid applaus en met de felicitaties van Weghorst naar de kant werd gehaald.

Zie ook: Malen raakt in vorm: fraaie treffer betekent drie op een rij

Malen werd afgelost door Haaland. De spits zou aanvankelijk dit kalenderjaar niet meer in actie komen, maar herstelde wonderbaarlijk snel en kon daarmee nu al ruim een kwartier spelen. Zijn eerste balcontacten leverde al bijna een treffer op, ware het niet dat doelman Pavao Pervan alert reageerde. Toch werd de Oostenrijker zeven minuten later wél gepasseerd door Haaland. Uit een voorzet van Julian Brandt bekroonde hij zijn rentree middels een soort karatetrap tóch met een doelpunt: zijn vijftigste doelpunt in vijftig Bundesliga-wedstrijden. Hij bepaalde daarmee direct de eindstand op 1-3. 

Ook Dortmund zelf deed met die zege uiteraard goede zaken. Voor even heeft het namelijk de koppositie overgenomen van Bayern München. Der Rekordmeister staat nu op twee punten achterstand nadat het vorige week met 2-1 verloor van FC Augsburg. Vanavond kan Bayern die koppositie alweer overnemen, als het 'gewoon' weet te winnen van de nummer voorlaatst Arminia Bielefeld. 

Overige uitslagen: 

1. FC Köln - Borussia Mönchengladbach 4-1

VfL Bochum - SC Freiburg 2-1

Greuther Fürth - Hoffenheim 3-6

Hertha BSC - FC Augsburg 1-1

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen