Arsenal spoelt kater van verloren topper weg tegen Newcastle

27 november 2021, 15:24

Arsenal heeft zaterdagmiddag drie punten bijgeschreven in de Premier League. Een week na de pijnlijke 4-0 nederlaag tegen Liverpool volgde een 2-0 zege op Newcastle United. Bukayo Saka en Gabriel Martinelli bezorgden de ploeg van trainer Mikel Arteta de volle buit.

In een wedstrijd die wat tijd nodig had om te ontbranden, was Jonjo Shelvey na een halfuur dicht bij de openingstreffer. De middenvelder van Newcastle United beproefde met een afstandsschot zijn geluk en zag zijn inzet via de vingertoppen van Aaron Ramsdale en de lat over het doel gaan. Aan de andere kant kreeg Pierre-Emerick Aubameyang even later een bijna niet te missen kans, maar na een kopbal van Emile Smith Rowe schoot de spits uit Gabon van dichtbij naast.

Zonder groots te spelen, kreeg Arsenal tien minuten na rust loon naar werken. Na een slimme pass van Nuno Tavares schoot Saka de bal in de verre hoek, buiten het bereik van doelman Martin Dúbravka. De wedstrijd werd een kwartier later beslist door Martinelli, die koud in het veld een voorzet van Takehiro Tomiyasu op fraaie wijze tot doelpunt promoveerde.

Arsenal komt dankzij de zege op Newcastle in punten gelijk met nummer vier West Ham United, dat zondag de topper tegen Manchester City speelt. Newcastle is met slechts zes punten uit dertien wedstrijden de rodelantaarndrager van de Premier League. Waarschijnlijk gaat de club die is overgenomen door een Saoedische investeringsmaatschappij in januari het nodige geld in de selectie pompen om degradatie te voorkomen.