SC Cambuur heeft snelste speler van de Eredivisie in huis

SC Cambuur heeft snelste speler van de Eredivisie in huis

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

27 november 2021 – De snelste speler van de Eredivisie loopt rond in Leeuwarden. Niemand haalde dit seizoen een hogere snelheid dan Alex Bangura.

Bangura kwam dit seizoen tot een sprint van 34,5 kilometer per uur. Daarmee is de linkervleugelverdediger van SC Cambuur een stukje sneller dan Emmanuel Emegha van Sparta Rotterdam (34,1), Loïs Openda van Vitesse (34,0), Noah Fadiga van Heracles (34,0) en Milan van Ewijk van sc Heerenveen (33,8).

De door Feyenoord opgeleide Bangura maakt dit seizoen veel indruk. Niet alleen met zijn verdedigende kwaliteiten, maar ook met zijn loop- en scorend vermogen. Met drie doelpunten kent Bangura tot nu toe een productief seizoen. Vrijdag tegen NEC (2-3) maakte hij nog de winnende.

Hoewel Bangura nog tot medio 2023 vastligt bij Cambuur, is het nog maar de vraag of hij lang houdbaar is voor de Leeuwarders. Zijn trainer Henk de Jong zei dit seizoen al eens dat de linksback de potentie heeft om bij een Nederlandse topclub te spelen. Zijn cijfers onderschrijven dat vooralsnog.

gerelateerd