Dilrosun: "Dan hoop ik op een belletje van Louis van Gaal"

27 november 2021, 12:15

Javairô Dilrosun heeft een terugkeer in het Nederlands elftal nog niet uit zijn hoofd gezet. De 23-jarige aanvaller maakte in 2018 een opvallend interlanddebuut om vervolgens compleet uit beeld te verdwijnen.

Op 19 november 2018 maakte Dilrosun in de Nations League-wedstrijd tegen Duitsland (2-2) zijn Oranje-debuut. Ronald Koeman bracht hem halverwege het duel in de lijnen en haalde hem twintig minuten later alweer naar de kant. Noodgedwongen, want Dilrosun kon door een blessure niet verder.

"Ik voelde me die avond goed en dacht echt dat ik wat kon laten zien tegen Duitsland. Dan is het wel echt jammer als je er zo snel af moet", blikt Dilrosun nu terug bij de NOS. De aanvaller timmerde destijds aan de weg bij Hertha BSC. Mede door blessureleed kon Dilrosun de stijgende lijn niet kunnen doorzetten. "Na de training wilde ik gelijk naar huis en als ik de volgende morgen opstond, ging ik niet met plezier naar de club. Terwijl ik de mooiste baan van de wereld heb", aldus de vleugelspeler.

Sinds deze zomer speelt Dilrosun op huurbasis bij Girondins Bordeaux, waar hij langzaam maar zeker opkrabbelt. "De Bundesliga is tactisch beter, maar het is hier echt veel fysieker. Nog erger dan ik had verwacht", vertelt de aanvaller, die nu weet hoe belangrijk het is om plezier te hebben in het voetbal. "Want als het niet lekker gaat op de club, gaat het niet lekker in mijn leven. Nu vind ik het voetbal weer leuk. Een bal aan je voeten, dat is het mooiste wat er is."

In de toekomst hoopt Dilrosun zijn tweede interland te kunnen spelen. "Dat wil elke Nederlander. Maar het belangrijkste is nu om een goed seizoen te draaien met Bordeaux. Als het nu slecht gaat, dan ga ik er niet komen. En als de goals gaan vallen, dan hoop ik ooit op een belletje van Louis van Gaal", lacht hij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen