'Transferstunt Ajax: geen Luuk de Jong, wél Brobbey en Bergwijn'

'Transferstunt Ajax: geen Luuk de Jong, wél Brobbey en Bergwijn'

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

26 november 2021 – Ajax gaat in de winterstop proberen om een extra spits aan te trekken. De door FC Barcelona gehuurde Luuk de Jong behoort echter níet tot het kandidatenlijstje van directeur voetbalzaken Marc Overmars, maar transferplannen zijn er wel degelijk. Brian Brobbey moet de nieuwe diepe stand-in spits worden, terwijl ook Steven Bergwijn serieus op het lijstje staat.

Dat heeft Valentijn Driessen vrijdagavond verteld in het tv-programma Veronica Inside. De journalist van De Telegraaf ontkracht het gerucht dat Ajax serieuze interesse heeft in De Jong, die door Spaanse media gelinkt werd aan de Amsterdammers. Volgens de chef voetbal van de ochtendkrant is dat niet aan de orde, ondanks dat Sevilla hem ook niet terug hoeft te hebben in de winterstop en hij in Camp Nou ook weinig toekomst heeft. "Luuk de Jong is geen Ajax-speler, maar een andere optie is wél serieus."

Volgens Driessen is Ajax wel serieus bezig met de terugkeer van Brobbey. "Die willen ze graag terughalen en huren van RB Leipzig", legde Driessen uit. Het idee is daarbij om rechtsbuiten David Neres alsnog te verkopen, iets dat afgelopen zomer niet lukte, maar het wordt ditmaal opnieuw geprobeerd door Overmars. Met dat geld kan Brobbey worden gehuurd, maar daar blijft het niet bij.

Lees ookAjax zoekt stand-in voor Haller: "Naam Brobbey valt nog steeds"

Ook Steven Bergwijn moet worden opgehaald bij Tottenham Hotspur, eveneens op huurbasis. Hij kan dan worden gezien als de vervanger van Neres, die stand-in is achter Antony, omdat Steven Berghuis als tien fungeert. "En Bergwijn komt nauwelijks aan de bak bij de Spurs", zei de journalist, die aangeeft dat ze in Amsterdam niet geheel tevreden zijn over de tweede spits Danilo. "En Feyenoord heeft Cyriel Dessers, PSV Carlos Vinicius."

gerelateerd