Voetbalweekend verrassend van start vrijdagavond

27 november 2021, 00:30   Bijgewerkt: 26 november 2021, 23:39

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op vrijdag 26 november. 

Heel knap: Cambuur na vierde zege op rij naar historische plek 4

SC Cambuur heeft zich in elk geval voor even op de vierde (!) plaats in de Eredivisie genesteld door de knappe 2-3 overwinning op NEC. In de eerste helft werd de ploeg ondanks een voorsprong weggespeeld door de thuisclub, maar in het tweede bedrijf draaide het de stand nog knap om. Daarmee vestigen de Leeuwarders een record: nooit eerder won de Leeuwarder ploeg in de Eredivisie vier keer op rij.

FC Volendam dankt Mühren wéér, ook fenomeen Dallinga scoort

De verhoudingen bovenin de Eerste Divisie zijn vrijdagavond amper veranderd. FC Volendam won wederom dankzij Robert Mühren, terwijl ook collega-fenomeen Thijs Dallinga trefzeker was voor het eveneens winnende Excelsior. De Rotterdammers hadden het wel moeilijker dan de koploper van het tweede niveau van Nederland, maar zag nummer vier De Graafschap wél punten verspelen.

Assist Boëtius voorkomt verrassing niet, late domper Strootman

Jean-Paul Boëtius (27) heeft met een assist een verrassende nederlaag van FSV Mainz 05 vrijdagavond niet kunnen voorkomen. De Nederlander ging met een van de stuntploegen van Duitsland op bezoek bij laagvlieger VfB Stuttgart, maar verloor enigszins verrassend: 2-1.

Gehavende Leeuwinnen vrijdag niet in actie tegen Tsjechië

De Nederlandse Leeuwinnen komen vrijdagavond niet meer in actie. De ploeg van bondscoach Mark Parsons zou het opnemen tegen de dames van Tsjechië, maar door de hevige sneeuwval in Ostrava is besloten om niet in actie te komen. Het duel staat nu voor zaterdagmiddag om 12.00 gepland.

Avondlockdown: geen amateursport, lege stadions tot Klassieker

Nederland gaat vanaf zondag in een avondlockdown: tussen 17.00 uur en 05.00 uur is in principe vanaf dan alles in Nederland gesloten, zo legde demissionair premier Mark Rutte vrijdagavond uit tijdens de persconferentie. Voor professionele sportwedstrijden geldt een uitzondering: 's avonds mag er, weliswaar zonder publiek, wel worden gevoetbald in de Eredivisie en Eerste Divisie. Dat is niet het geval voor de amateursportwedstrijden, waardoor een vervroegde winterstop noodzakelijk lijkt.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen