Assist Boëtius voorkomt verrassing niet, late domper Strootman

Assist Boëtius voorkomt verrassing niet, late domper Strootman

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

26 november 2021 – Jean-Paul Boëtius (27) heeft met een assist een verrassende nederlaag van FSV Mainz 05 vrijdagavond niet kunnen voorkomen. De Nederlander ging met een van de stuntploegen van Duitsland op bezoek bij laagvlieger VfB Stuttgart, maar verloor enigszins verrassend: 2-1.

Vorig seizoen hield de Nederlandse enclave van FSV Mainz 05 het hoofd met pijn en moeite boven water in de Bundesliga, maar dit seizoen ging het een stuk beter met oud-Feyenoorders Boëtius en Jeremiah St. Juste (hij ontbrak vanwege een blessure). In de laatste vijf officiële wedstrijden tot vrijdagavond werd niet verloren en was er zelfs driemaal een overwinning.

Toch ging het al vroeg mis op bezoek bij de degradatiekandidaat: Hiroki Ito werkte na twintig minuten binnen. Op aangeven van Boëtius, die met zijn rechtervoet vlak voor de pauze een corner scherp insneed, kopte Alexander Hack de gelijkmaker binnen. Omdat Borna Sosa in het tweede bedrijf nog scoorde, leverde de assist geen punten op voor FSV Mainz.

Cagliari – Salernitana 1-1
Kevin Strootman mocht vrijdagavond weer eens meedoen bij laagvlieger Cagliari tegen de mede hekkensluiter Salernitana. In de pauze werd de Nederlandse middenvelder in de ploeg gebracht door Walter Mazzarri en met hem leek een kwartier voor het einde Leonardo Pavoletti te zorgen voor een cruciale overwinning om onderin weg te komen, maar diep in blessuretijd werd de gelijkmaker binnengewerkt door de gasten. Daardoor zal Strootman een heel zwaar seizoen krijgen met Cagliari. 

gerelateerd