'Geniale' Dessers loopt eretitel in de Conference League mis

'Geniale' Dessers loopt eretitel in de Conference League mis

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

26 november 2021 – Cyriel Dessers (26) is ondanks zijn heldenrol niet gekroond tot speler van de week in de Conference League. De spits van Feyenoord maakte twee doelpunten, waarvan de gelijkmaker namens de tien overgebleven Rotterdammers. Vitesse-beul Gaëtan Laborde, die een hattrick maakte, werd gekroond tot de beste speler van de afgelopen speelronde in het derde toernooi van Europa.

Daarmee grijpt Dessers net naaste de eretitel, ondanks dat hij zich met Feyenoord kroonde tot de winnaar van de groep. Ook Stade Rennes had met de hattrick van Laborde overigens genoeg aan een gelijkspel tegen Vitesse, want de Franse formatie is eveneens groepswinnaar. Toch waren er ook wel veel mooie woorden voor de spits van Feyenoord.

'Met Dessers dient zich bij Feyenoord ook een fenomeen aan. Hij maakte twee geweldige goals, waarvan één opnieuw diep in blessuretijd. Zoals hij wegdraaide bij z'n eerste doelpunt, dat kunnen niet veel spitsen, zeker niet met het postuur van Dessers', schrijft voormalig international Wim Kieft in zijn column in De Telegraaf, waarin hij de Feyenoorder een fenomeen noemt.

'Het zou me niet verbazen als hij bij die goal niet eens exact wist wat hij deed, maar dat het vanzelf ging, in een flow. Want hij zit ontegenzeggelijk in zo'n flow dat alles lukt. Dessers straalt ook uit dat hij bulkt van het zelfvertrouwen. In zo'n toestand verkeren, is geweldig en tegelijk iets onverklaarbaars. Voor zichzelf weet hij waarschijnlijk wel dat hij niet zo goed is als hij zich nu manifesteert en hoe hij nu presteert.' Collega Johan Derksen noemde in Veronica Inside de Belgische spits 'geniaal'. "Twee technisch perfecte spitsengoals", loofde de Snor. 

Lees ookPrachtig: Dessers geeft na heldenrol interview in zijn onderbroek

Niet alleen de spits krijgt een compliment  van de analist, ook de trainer van Feyenoord verdient lof, vindt Kieft. 'Erik ten Hag en Arne Slot hebben vanuit hun voetbalvisie wel iets extra's gebracht bij Ajax en Feyenoord. Die twee trainers voegen een nieuw element toe aan het mooie, verzorgde voetbal waar we in Nederland voor staan: agressie als we de bal eens niet hebben. Als je Ajax en Feyenoord, niet voor het eerst dit Europese seizoen, de tegenstander bij de keel zag grijpen – in dit geval Besiktas en Slavia Praag – dan is dat geweldig om te zien en een positieve ontwikkeling.'

gerelateerd