NEC
1 – 3
Feyenoord
PSV
0 – 0
Ajax

Vitesse-fans zorgen voor Europese smet, open brief PEC Zwolle

Vitesse-fans zorgen voor Europese smet, open brief PEC Zwolle

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

26 november 2021 – De Vitesse-supporters hebben de prachtige Conference League-avond een flinke smet bezorgd. Rond het uitvak hebben diverse supporters zich donderdag namelijk misdragen en mogelijk moeten de Arnhemmers derhalve vrezen voor een boete van de UEFA.

De Gelderlander schrijft over de 'stormachtige gebeurtenissen' in het uitvak donderdagavond. Een deel van de ongeveer zeshonderd Vitesse-supporters brachten vernielingen aan in het stadion (onder meer de wc's zijn kapot) en ook zou er met flessen, bekers en stoeltjes zijn gegooid richting de Franse politie. Gedurende de wedstrijd begon de onrust, toen er een gerucht ging dat de Rennes-fans op weg waren naar het uitvak.

De supporters van Vitesse wilden ook uitbreken uit het uitvak, maar dat stond de Franse politie niet toe. Er werden grote bussen traangas gebruikt om de fans in het gareel te houden, maar daarop ontstond juist nog meer hectiek, zo reconstrueert het regionale medium. Als tegenaanval werden de vernielingen aangericht in het stadion. Hoewel de Franse politie wilde ingrijpen, is dat niet gebeurd en werd het vrij snel ook weer rustig. Of de UEFA Vitesse ook gaat bestraffen met een boete, is nog niet bekend.

Lees ook: Dit zijn de scenario's voor Vitesse in de Conference League

Open brief van PEC Zwolle
Verder kwam Eredivisieclub PEC Zwolle op voorhand al met een open brief naar de eigen supporters richting het komende weekend. Daar wordt in opgeroepen de club op gepaste afstand te steunen. 'De afgelopen weken worden wij geconfronteerd met ongeregeldheden in en rondom het stadion. Een situatie die wij als club onwenselijk vinden en die jij als voetbalsupporter ook niet wilt. Het zorgt voor een gevoel van onveiligheid en het zorgt ervoor dat onze club gedupeerd wordt met geldboetes. Ook zorgen deze ongeregeldheden ervoor dat jij als supporter van jouw club steeds meer last hebt van allerlei beperkende maatregelen die genomen moeten worden', schrijft de club. 'Juist in deze pittige tijd, kunnen wij als club elke vorm van positiviteit gebruiken.'

gerelateerd