Groot Europees voordeel Feyenoord en AZ tegenover Ajax en PSV

Groot Europees voordeel Feyenoord en AZ tegenover Ajax en PSV

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

26 november 2021 – Feyenoord en AZ hebben zich donderdagavond geplaatst voor de volgende ronde van de Conference League. Dat betekent dat beide clubs de tussenronde van het derde toernooi van Europa mogen overslaan en dat geeft ze in elk geval een voordeel ten opzichte van Ajax en vooral PSV. Die topclubs moeten al snel na de winterstop alweer in actie, maar voor de groepswinnaar van de Conference League is er tot halverwege maart geen Europees voetbal.

Dat heeft alles te maken met de tussenronde die gespeeld gaat worden in de Conference League. Daar spelen de nummers twee uit alle poules tegen de nummers drie uit de Europa League-groepen en daar kan PSV nog tot veroordeeld worden. De Eindhovenaren gaan in elk geval verder in Europa en ook ze tweede worden in de Europa League-poule (door het mindere onderlinge resultaat is koploper AS Monaco niet meer in te halen), wacht vrij snel na de winterstop een wedstrijd vanwege een nieuwe tussenronde in ook de Europ League.

De nummers drie van de Champions League spelen tegen de nummers twee uit de Europa League voor een plek bij de laatste zestien teams in die laatste competitie. Die worden worden gespeeld op 17 en 24 februari. Op dat moment is ook het miljardenbal alweer gestart, waarin voor het eerst op 15 februari gespeeld wordt. De overige heenduels staan gepland op 15, 22 of 23 februari, de returns van de zestiende finales vinden plaats op 8, 9, 15 of 16 maart.

Lees ook'Conference League godsgeschenk voor Nederlands voetbal'

Pas halverwege maart zullen Feyenoord en AZ ook weer in actie komen, want zij hebben zich zeker al geplaatst voor de achtste finales van de Conference League, gespeeld op 10 en 17 maart. Ajax heeft dan al gespeeld in het miljardenbal, PSV in een tussenronde van ofwel de Europa- ofwel de Conference League. Daarbij gaat het voor de ploeg van Roger Schmidt sowieso al om twee wedstrijden: welke competitie het ook zal halen.

gerelateerd