'Coronamaatregelen: tribunes langer leeg, amateurs trainen niet'

26 november 2021, 15:54   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De Klassieker wordt zeer vermoedelijk gespeeld zonder publiek. Dat heeft er alles mee te maken dat de maatregelen verlengd worden. Na 4 december blijven de stadions dus nog altijd leeg. Het aantal coronabesmettingen blijft ook met de ingevoerde maatregelen maar stijgen, waardoor het demissionair kabinet harder in gaat grijpen.

Volgens de NOS gaan de nieuwe regels aanstaande zondag in en blijven die minstens drie weken van kracht. Dat is tot 19 december: de dag waarop zowel de Friese derby tussen Cambuur en sc Heerenveen als de Klassieker tussen Feyenoord en Ajax op het programma staat. Mochten de maatregelen daarna losgelaten worden, dan is er nog maar één speelronde voor de winterstop op het programma staat. Dat betekent dat een deel van de fans dat ze hun favoriete ploeg dit jaar niet meer kunnen bezoeken.

Amateurvoetbal

De huidige maatregelen worden niet alleen verlengd, er wordt nog strenger ingegrepen door het kabinet. Er komt een 'avondlockdown' die ingevoerd gaat worden van 17.00 uur tot 05.00 uur. Veel sectoren moeten tijdens die periode dicht zijn. Het betekent dat er bij de amateurs geen avondtrainingen kunnen plaatsvinden, terwijl ook wedstrijd voor die tijd klaar moeten zijn in. Of dat gevolgen heeft voor het bekertoernooi is nog niet bekend.

De amateurclubs werden vorig seizoen allemaal uit de beker gegooid, omdat ze geen mogelijkheid hadden om te trainen. Of dat nu ook gaat gebeuren, is nog onduidelijk. Naast de amateursport geldt de 'avondlockdown' ook voor meer restaurants, cafés, 'niet-essentiële' winkels, bioscopen, theaters, musea, pretparken en sportscholen.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen