'Harde werker' Martina vindt na anderhalf jaar weer een club

26 november 2021, 15:22

Go Ahead Eagles heeft zich per direct versterkt met de transfervrije Cuco Martina. De vleugelverdediger heeft een contract getekend tot aan het einde van het seizoen, nadat hij een goede indruk achterliet tijdens een stage bij de Eredivisionist.

Dat de voetballer een nieuwe club heeft gevonden, mag toch een kleine verrassing genoemd worden. Martina was al anderhalf jaar clubloos na zijn vertrek bij Everton. Trainer Kees van Wonderen is blij met de ervaren voetballer, die vijftig interlands achter zijn naam heeft staan voor Curaçao. "We wilden hem er graag bij hebben. Ik ken Cuco nog uit mijn tijd bij FC Twente en het is een multifunctionele verdediger. Een harde werker die op meerdere plekken uit de voeten kan."

Via RBC en RKC kwam hij in Enschede terecht, waar Van Wonderen destijds assistent-trainer was bij het eerste elftal. Daarna werd hij door Ronald Koeman naar Southampton gehaald. De verdediger was de perfecte stand-in en verzaakte nooit, waardoor de oefenmeester hem ook meenam naar Everton. Daar kwam hij steeds minder aan spelen toe. Verhuurperiodes aan Stoke City en Feyenoord hielpen hem niet om de draad weer op te pakken in Engeland, waardoor hij mocht vertrekken.

Nu heeft hij dus alsnog een nieuwe club gevonden. Mogelijk zit hij zaterdag al bij de selectie, als de promovendus het opneemt tegen Willem ll. Daarvoor moet de KNVB overigens wel meewerken. "Cuco moet eerst worden vrijgeven in Engeland waar hij voor het laatst onder contract stond. Het is nog even afwachten dus of alle papierwerk op tijd geregeld is", laat Van Wonderen weten in gesprek met De Stentor.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen