PSG ontkent gesprekken met Zidane: "Zou belachelijk zijn"

26 november 2021, 13:55

Zinédine Zidane heeft geen gesprek gehad bij Paris Saint-Germain om trainer te worden. Dat stelt Leonardo, de sportief directeur van de Franse topclub. De clubloze trainer zou naar Parijs moeten komen als opvolger van Mauricio Pochettino. De Argentijnse oefenmeester zou namelijk wel oren hebben naar de trainersvacature bij Manchester United.

Sinds Ole Gunnar Solskjaer de laan is uitgestuurd bij Manchester United wordt Pochettin veelvuldig in verband gebracht met de Engelse grootmacht, mede door zijn goede band met oud-trainer Alex Ferguson. "Pochettino heeft ons nooit gevraagd te vertrekken", vertelt Leonardo in gesprek met AFP. "Ik denk dat dat belangrijk is om duidelijk te maken. Er gaat veel valse informatie rond. We willen niet dat Pochettino vertrekt. Er heeft geen enkele club contact met ons opgenomen."

Dat betekent automatisch dat Zidane niet hoeft te rekenen op interesse. "We hebben veel respect voor Zinédine Zidane, maar ik kan duidelijk aangeven dat er geen contact met hem is geweest", aldus de bestuurder. Daarmee reageert hij op het gerucht van dagblad Le Parisien. Daar stond de oud-trainer van Real Madrid groot op de voorpagina met het nieuws dat een delegatie van PSG met de oefenmeester om de tafel had gezeten om te praten over de trainerspositie in het Parc des Princes. "Het zou sowieso belachelijk zijn om een ontmoeting met Zidane plaats te laten vinden in een groot hotel in de stad, voor de ogen van de wereld", besluit Leonardo.

Pochettino ontkende dinsdag zelf ook het gerucht dat hij naar Manchester United zou verkassen. De trainer, die in het verleden werkzaam was bij Tottenham Hotspur, was duidelijk: "Ik heb bij PSG een contract tot 2023 en ben heel gelukkig bij de club. Ik ben niet dom. Ik begrijp wat er gaande is. Er zijn in het voetbal altijd geruchten. Maar ik laat me niet afleiden", vertelde de Argentijn op de persconferentie, voorafgaand aan het Champions League-duel met Manchester City. Die wedstrijd ging overigens met 2-1 verloren.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen