'Slechtste gebeurtenis ooit' bij ledenvergadering Bayern München

26 november 2021, 16:09   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De ledenvergadering van Bayern München is op een vreemde manier ten einde gekomen. Het bestuur weigerde om over de sponsorovereenkomst met Qatar Airways te praten. Het zorgde voor woede in de zaal. Oud-voorzitter Uli Hoeness was niet blij met het incident.

Een van de 780 aanwezige leden van de club wilde stemmen over het al dan niet doorzetten van de sponsordeal met vliegtuigmaatschappij Qatar Airways. Het voorstel werd afgewezen door de leiding. Woensdag had de rechtbank in München al bepaald dat het onderwerp niet besproken moest worden op een algemene ledenvergadering, omdat het bestuur zulke keuzes maakt. "Ik sta niet toe dat we over illegale moties stemmen", liet Herbert Hainer, voorzitter van de raad van toezicht van Bayern München weten.

Het zorgde voor onrust. De aanwezigen floten hem uit en riepen dat hij op moest stappen. De leden willen van het sponsorcontract af omdat de mensenrechten geschonden worden in de oliestaat. Het WK wordt komend seizoen georganiseerd in Qatar, waardoor veel arbeiders naar het land zijn gehaald. Zij maken ontzettend lange dagen en veel arbeiders zijn overleden bij de bouw van onder andere stadions en vliegvelden. Bayern heeft nog een contract tot 2023 met de luchtvaartmaatschappij.

Dat contract wordt gerespecteerd, liet Hainer weten. Of de samenwerking daarna verlengd wordt, is nog niet bekend. "We gaan hier later nog uitvoerig over spreken. Wij hebben nog niet besloten of we met Qatar doorgaan en Qatar heeft ook nog niet besloten of het met ons doorgaat. Natuurlijk zal er kritiek zijn. Maar we moeten het zakelijk bekijken", aldus de bestuurder. Daarna werd de vergadering meteen beëindigd.

Oud-voorzitter Uli Hoeness was als eregast aanwezig bij de vergadering en baalde van de onrust. "Dit was de slechtste gebeurtenis die ik ooit heb gezien bij Bayern. Hier moet ik een nachtje over slapen", liet hij optekenen door Kicker.

Robert Lewandowski

Eerder ging het op de ledenvergadering over Robert Lewandowksi. De spits maakte afgelopen seizoen 41 doelpunten in de Bundesliga en pakte daardoor het record van Gerd Müller af. Bij Bayern zijn ze dan ook heilig overtuigd dat de Poolse goalgetter wordt verkozen tot winnaar van de Gouden Bal. Dat vertelde Oliver Kahn. "Het zou me zeer teleurstellen als hij de Gouden Bal niet krijgt. Niemand verdient deze prijs meer dan hij."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen