'Akkoord over ontslagpremie: Koeman krijgt miljoenen van Barça'

'Akkoord over ontslagpremie: Koeman krijgt miljoenen van Barça'

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

26 november 2021 – Ronald Koeman is het met FC Barcelona eens geworden over zijn ontslagpremie. Dat meldden verschillende Spaanse media vrijdagmiddag. De Nederlandse trainer zou een bedrag ontvangen van tien miljoen euro, waar hij eerder recht had op twaalf miljoen.

Koeman zou volgens onder meer Marca genoegen hebben genomen met twee miljoen euro minder, zodat de situatie niet vast zou komen te lopen. Inmiddels waren de onderhandelingen over zijn premie namelijk al een maand aan de gang. Op 28 oktober werd Koeman ontslagen na een nieuwe wanprestatie tegen Rayo Vallecano. 

Barcelona had gezien de financiële situatie van de club moeite met het eerder vastgestelde bedraag van twaalf miljoen. Volgens eerdere berichten zou het zelf een bedrag van 7,5 miljoen hebben geboden, wat Koeman op zijn beurt niet wilde accepteren.

Met het bedrag van tien miljoen is er dus een compromis gevonden. Ook over de premies voor de eveneens weggestuurde assistenten Alfred Schreuder en Hendrik Larsson zijn alle partijen nagenoeg rond. 

gerelateerd