Laporta voert druk voor Xavi op en kondigt wonder aan

Laporta voert druk voor Xavi op en kondigt wonder aan

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

26 november 2021 – President Joan Laporta ziet de toekomst van FC Barcelona onder Xavi rooskleurig in. De voorzitter voorspelde dat zijn club zou klimmen op de ranglijst van La Liga en was ook zeker van Champions League-overwintering. Dat is verrassend, want daarvoor lijkt het een overwinning nodig te gaan hebben tegen groepshoofd Bayern München. 

Eerder deze week speelde Barcelona met 0-0 gelijk tegen Benfica, waardoor de voorsprong op nummer drie Benfica 'slechts' twee punten is. Dat lijkt met nog één ronde te gaan een goede uitgangspositie, maar waar de concurrent in eigen huis zwakke broeder Dinamo Kiev ontvangt, moet Barcelona dus op bezoek bij Der Rekordmeister

"Wij kunnen Bayern verslaan", wist Laporta echter zeker, geciteerd door AS. "Er gaat een wonder plaatsvinden. Ik ben ervan overtuigd dat we gaan winnen." Ondanks zijn vertrouwen benadrukte de voorzitter wel dat Barça 'nog een weg te gaan heeft'. "Maar Xavi is erg gemotiveerd. Ik denk dat zijn komst voor wat respect bij onze tegenstanders heeft gezorgd. Zij weten dat wij veel kunnen bereiken."

Xavi zelf wilde dit keer niet reageren, maar liet zich eerder ook al optimistisch uit over de kans om te overwinteren. "Wij zijn Barça en wij gaan winnen in München", zei hij na afloop van het gelijkspel tegen Benfica. De laatste speelronde in groep E word op 8 december afgewerkt. 

Lees ook: Xavi vol vertrouwen: "We gaan Bayern verslaan"

gerelateerd