FC Utrecht
2 – 0
Vitesse

Onbegrip over rode kaart Til: "Het lijkt wel amateurvoetbal"

Onbegrip over rode kaart Til: "Het lijkt wel amateurvoetbal"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

26 november 2021 – Een toch al lastige uitwedstrijd werd donderdag voor Feyenoord nog wat moeilijker toen Guus Til met rood van het veld werd gestuurd. Het was een merkwaardig moment, waarbij de scheidsrechter eigenlijk een gele kaart trok, en iets later alsnog besloot voor rood te gaan. Trainer Arne Slot reageerde tijdens zijn persconferentie na afloop vol verbijstering.

"Ik heb het niet teruggezien, dus ik wil het helemaal niet hebben over of het wel of niet een terechte rode kaart was", begon Slot over de tackle van Til. "Maar pas bij FC Utrecht heb ik voor het eerst gezien - en ik kijk veel voetbal - dat een grens op vijftig meter afstand de scheidsrechter corrigeert door te roepen dat het geen strafschop is. Om dan vanavond mee te maken dat een scheidsrechter na een gele kaart alsnog besluit rood te geven, terwijl er geen VAR aanwezig is, is echt bizar. Volgens mij is dit nog nooit eerder vertoond."

Cyriel Dessers ervaarde het moment op dezelfde manier. "Het was heel vreemd", zei hij na afloop tegenover ESPN. "Ik kon niet goed genoeg zien of het wel of geen rood was. Maar hij gaf eerst geel, toen stormden de spelers van Slavia eropaf, ging hij twijfelen en trok hij toch rood. Hij zei nog iets over de grensrechter, maar die stond zestig meter verderop. Die kon het helemaal niet gezien hebben. Het lijkt wel amateurvoetbal, dat een scheidsrechter zich zo laat beïnvloeden door de tegenstander."

"Op dat moment was de beslissing al genomen. Dan moet je als team de knop omzetten en ik denk dat we dat goed gedaan hebben", vervolgde Dessers, die zelf met twee doelpunten een groot aandeel had in het gelijkspel dat de Rotterdammers er met tien man toch nog uit wisten te slepen (2-2). Door dat punt is Feyenoord zeker dat het als groepswinnaar overwintert in de Conference League.

Lees ook: Supersub Dessers helpt tiental Feyenoord naar volgende ronde

Reacties

gerelateerd