Bizar: 19 (!) goals voor Belgische dames in WK-kwalificatiereeks

Bizar: 19 (!) goals voor Belgische dames in WK-kwalificatiereeks

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

25 november 2021 – Voor de Belgische mannelijke clubteams is het met bijvoorbeeld de pijnlijke nederlaag van Club Brugge in Europa een vervelende Europese week, maar met onze vrouwelijke zuiderburen ging het donderdagavond een stuk beter. De zogenoemde Red Flames haalden ongekend uit in een WK-kwalificatieduel: Armenië werd met 19-0 (!) verslagen.

Die ongelofelijke cijfers stonden na het laatste fluitsignaal op de borden in Groep F, waarin België niet eens de koploper is, maar als nummer drie wel beduidend sterker is dan de puntloze hekkensluiter Armenië. Dat was op het veld goed terug te zien, want binnen tien minuten stond de teller op 4-0 (!), waarmee de thuisploeg rekenkundig zelfs even op een schema voor 36 treffers lag.

Zó erg werd het niet voor de Armeense vrouwenploeg, maar de negentien doelpunten (zeven doelpunten meer dan de vorige recordzege van 12-0) was ook al extreem hoog. Het is tevens het hoogste aantal ooit dat gemaakt werd door een ploeg in de WK-kwalificatiereeks. Voormalig Manchester City-speelster Tessa Wullaert werd met vijf treffers topscorer.

Ondanks de extreme zege is de Belgische ploeg nog allesbehalve zeker van deelname aan het WK. De vorige wedstrijd ging namelijk met 4-0 verloren van Noorwegen en eerder werd ook tegen Polen gelijkgespeeld. De Armeense dames zijn overigens nog niet bepaald klaar met tegengoals incasseren: de volgende opponent is koploper Noorwegen.

Reacties

gerelateerd