'Manchester United vindt met Rangnick tussenpaus tot de zomer'

25 november 2021, 16:22   Bijgewerkt: 25 november 2021, 16:28

Manchester United wil Ralf Rangnick (63) gaan aanstellen als de interim-trainer voor de rest van dit seizoen. De Duitse oefenmeester zal zijn huidige baan bij Lokomotiv Moskou opzeggen en wordt voor zes maanden aangesteld bij de Premier League-club. Daarna blijft hij nog twee jaar achter de schermen werken in een adviesfunctie, maar er komt wel een nieuwe hoofdtrainer.

Met dat grote nieuws kwam The Athletic donderdagmiddag naar buiten. Rangnick is de opvolger van de vertrokken Ole Gunnar Solskjaer, die afgelopen week werd ontslagen. Omdat The Red Devils de tijd willen nemen alvorens het een definitieve beslissing neemt, komt er een tussenpaus. Die moet het seizoen volmaken, waar op dit moment assistent Michael Carrick nog aan het roer staat. Dat zal tegen Chelsea komend weekend nog het geval zijn, maar daarna komt Rangnick normaliter aan het roer. 

Daarmee ligt de weg vrij voor een nieuwe trainer vanaf de zomer. Onder meer Mauricio Pochettino (nu nog in dienst van Paris Saint-Germain) en Erik ten Hag (Ajax) werden concreet gelinkt aan de Engelse topclub, voor bijvoorbeeld vanaf komende zomer. Ten Hag gaf in elk geval aan niet tussentijds over te willens tappen tijdens dit seizoen. Verder zouden Roberto Mancini (bondscoach Italië) en Zinedine Zidane (clubloos) een aanbod al hebben afgewezen om de nieuwe trainer te worden op Old Trafford.

Lees ook: Deze namen zijn in beeld bij United: al twee afwijzingen

Rangnick is een ervaren voetbalman, die momenteel een baan als hoofd sport en ontwikkeling bij Lokomotiv Moskou heeft. Hij was jarenlang succesvol sportief directeur bij RB Leipzig, waar hij ook een tijdje als hoofdcoach aan het roer heeft gestaan. Eerder was hij ook eindverantwoordelijke bij onder meer VfB Stuttgart, Schalke 04 en 1899 Hoffenheim. Het wordt zijn eerste voetbalklus in Engeland. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen