Welke gepromoveerde club presteert het beste in de Eredivisie?

Welke gepromoveerde club presteert het beste in de Eredivisie?

26 november 2021 – Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op vrijdag 26 november 2021.


Specials

Vijf conclusies na de duels van PSV, Feyenoord, AZ en Vitesse 
De vijfde speelronde in de Europa League en Conference League zit erop. Het was vanuit Nederlands perspectief een succesvolle avond met één zege en drie gelijke spelen. FCUpdate.nl trekt vijf conclusies na de wedstrijden van AZ, Feyenoord, PSV en Vitesse. 

Wedstrijden

NEC – SC Cambuur (20.00 uur)
Het duel der stuntploegen uit de Eerste Divisie. SC Cambuur won vier keer op rij, NEC is al ruim een maand ongeslagen. Met de zevende en achtste plek strijden beide ploegen om Europees voetbal, al willen de gepromoveerde clubs ongetwijfeld eerst handhaven. In de Eerste Divisie vorig seizoen groef NEC zich compleet in, met een 0-0 als gevolg. Hoe zal het ditmaal gaan en wie kroont zich tot de beste gepromoveerde club - in elk geval qua punten?

VfB Stuttgart- FSV Mainz 05 (20.30 uur)
Vorig seizoen hield de Nederlandse enclave van FSV Mainz 05 het hoofd met pijn en moeite boven water in de Bundesliga, maar ditmaal gaat het Jean-Paul Boëtius en Jeremiah St. Juste een stuk meer voor de wind. In de laatste vijf officiële wedstrijden werd niet verloren en was er zelfs driemaal een overwinning. Opponent VfB Stuttgart wacht al zeven duels op een zege en verloor haar laatste vier ontmoetingen…

ADO Den Haag - FC Dordrecht
Na de knappe winst van de eerste periode kwam er een puntenaftrek voor ADO Den Haag, maar daarna is de weg omhoog weer ingezet. Ruud Brood won vier van de laatste vijf officiële wedstrijden en kan daardoor omhoog blijven kijken. Van FC Dordrecht mag in elk geval niet verloren worden, door de selectie met Eljero Elia in de geledingen.

Voetbal op tv

16.00 uur: Duitsland (vrouwen) - Turkije (vrouwen), ZDF, live-verslag van WK-kwalificatieduel
20.00 uur: Schakelkanaal Keuken Kampioen Divisie, ESPN 1, live-switchverslag van alle duels
20.00 uur: FC Volendam - FC Den Bosch, ESPN 3, live-verslag van duel in de Eerste Divisie
20.00 uur: NEC Nijmegen - SC Cambuur, ESPN 2, live-verslag van duel in de Eredivisie
20.45 uur: Tsjechië (vrouwen) - Nederland (vrouwen), NPO 1, live-verslag van WK-kwalificatieduel
21.00 uur: Athletic Bilbao - Granada, Ziggo Sport Voetbal, live-verslag in La Liga-duel