Spalletti legt uit waarom hij Spartak-coach geen hand wilde geven

25 november 2021, 14:23   Bijgewerkt: 25 november 2021, 14:28

Een klein relletje na afloop van de Europa League-wedstrijd tussen Spartak Moskou en Napoli (2-1) woensdagavond: Napoli-trainer Luciano Spalletti weigerde zijn collega van de tegenstander na afloop de hand te schudden.

De reactie van Spartak-coach Rui Vitoria (zie video onder artikel), ging viraal. Met een gezicht van ongeloof reageerde hij op de handweigering van Spalletti, die veel kritiek kreeg op de actie. Maar volgens de ervaren Italiaan zit er een verhaal achter. "Ik heb zijn hand niet geschud, omdat hij mij vooraf ook niet heeft begroet", begint hij bij Sky Italia.

"Dát is het moment waarop je handen schudt, niet achteraf omdat je net gewonnen hebt. Dat is veel te makkelijk, het hoort er nu eenmaal bij om iemand keurig welkom te heten als die in jouw stadion op bezoek komt. Dat is waarom ik zijn hand weigerde na het laatste fluitsignaal."

Lees ook: Zien: Spartak-coach reageert prachtig op handweigering Spalletti

Door de nederlaag moet Napoli nog flink aan de bak om de volgende ronde van de Europa League te halen. Achtervolgers Legia Warschau en Leicester City staan namelijk op respectievelijk één en twee punten achterstand van de Italiaanse koploper. Spartak Moskou is Napoli door de zege op onderling resultaat voorbij.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen