'Oud-Willem II'er Isak kan toptransfer naar Premier League maken'

'Oud-Willem II'er Isak kan toptransfer naar Premier League maken'

25 november 2021 – Alexander Isak is nadrukkelijk in beeld bij Arsenal, de huidige nummer vijf van de Engelse Premier League. De prestaties van de oud-spits van Willem II, hebben indruk gemaakt bij trainer Mikel Arteta.

Dat meldt het doorgaans betrouwbare Football.London, waar de in Arsenal-kringen goed geïnformeerde journalist David Ornstein werkzaam is. Isak scoorde in zijn laatste 34 wedstrijden in La Liga maar liefst zeventien keer en is ook doorgebroken in het nationale team van Zweden.

Arsenal zou naarstig op zoek zijn naar aanvallende versterking, het liefst al in de winterstop. Dit omdat aanvoerder Pierre-Emerick Aubameyang al enige tijd teleurstelt en moeite heeft zijn oude niveau te hervinden. Alexandre Lacazette laat de laatste tijd juist wél zien aan de betere hand te zijn, maar zijn contract loopt in de zomer af. Arsenal zou de intentie hebben om het contract met de Fransman te verlengen, maar of die wens wederzijds is, is nog gissen. Eddie Nketiah mag vertrekken van de Londense club.

Lees ook: 'Dortmund haalt Isak niet terug, interesse in PSV-duo blijft'

Isak speelde in 2019 een half jaar op huurbasis voor Willem II, dat hem huurde van Borussia Dortmund. Die club liet de aanvaller na die uitleenbeurt verkassen naar Real Sociedad, dat momenteel aan kop gaat in de Spaanse competitie. Hoe veel Isak exact moet kosten, is niet duidelijk.

gerelateerd