Wijndal wil klus klaren met AZ: "Kan zomaar goede kant op gaan"

Wijndal wil klus klaren met AZ: "Kan zomaar goede kant op gaan"

25 november 2021 – AZ staat vanavond tegen het Tsjechische Jablonec op de drempel van de achtste finales van de Conference League. De in de Eredivisie zo worstelende Alkmaarders hebben aan een punt genoeg om eerste in de groep te worden.

Afgelopen zaterdag wist AZ in eigen huis niet te winnen van NEC (1-1), waardoor de ploeg van coach Pascal Jansen is afgezakt naar de twaalfde plaats in de Eredivisie. Aanvoerder Owen Wijndal erkent dat het moeizaam gaat. "Als je de wedstrijden met elkaar vergelijkt, zie je gek genoeg dat we qua veldspel beter zijn in de Eredivisie", begint Wijndal op de clubwebsite van AZ.

"Maar qua resultaten juist weer in de Conference League. Ik heb liever een goed resultaat, maar het is moeilijk te verklaren waarom het in de ene competitie beter gaat dan in de ander. Wel heb ik het gevoel dat het zomaar weer de goede kant op kan gaan."

Zijn trainer was het eens met die uitspraken. "Ik sluit me aan bij de woorden van Owen. Wat mogelijk meespeelt, is dat je twee verschillende competities speelt. In de ene heb je te maken met een goede reeks, wat vertrouwen geeft voor de volgende wedstrijden. Helaas zijn we nog niet voldoende in staat gebleken om dat ook in de Eredivisie door te zetten. Daar hebben we ook een aardige reeks neergezet, maar dat hield op met de struikelpartij in Groningen."

Lees ook: Wegen AZ en Letschert scheiden in aanloop naar Europees duel

Wijndal – die drie weken geleden met AZ CFR Cluj (2-0) opzij zette in de Conference League – heeft vertrouwen in een goede afloop tegen Jablonec. "Ik ga ervanuit dat wij de klus gaan klaren. Daar heb ik alle vertrouwen in en met die doelstelling zijn wij ook naar Jablonec gekomen. Wel denk ik dat het een lastige wedstrijd wordt, maar wij moeten Jablonec kunnen verslaan met het spel dat we willen spelen."

gerelateerd