Ajax groepswinnaar dankzij Haller, overwintering voor topclubs

25 november 2021, 00:30   Bijgewerkt: 24 november 2021, 23:47

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op woensdag 24 november.

Goalgetter Haller bezorgt Ajax overwinning en groepswinst in CL

Ajax is na vijf wedstrijden in de Champions League zeker van de eindzege in groep C. De ploeg van trainer Erik ten Hag won woensdagavond met 1-2 op bezoek bij Besiktas JK en is niet meer te achterhalen. Sébastien Haller was in Istanbul goed voor twee doelpunten en staat inmiddels al op negen treffers in de Champions League.

Sensatie: Sporting CP schakelt Borussia Dortmund uit

Een stunt in de poule van Ajax: niet Borussia Dortmund, maar Sporting Portugal gaat met de Amsterdammers mee naar de knock-outfase. De ploeg won in eigen huis met 3-1 van de Duitse club, waardoor het onderlinge resultaat in het voordeel is van club uit Lissabon. Daardoor is met één wedstrijd nog te gaan al duidelijk welke twee ploegen doorgaan.

City knokt zich langs PSG, beslissing gevallen in groep D

Manchester City en Paris Saint-Germain hebben zich woensdagavond verzekerd van een plekje in de volgende ronde van de Champions League. De topper tussen de Europese grootmachten eindigde in een zege voor City, maar door het resultaat bij RB Leizpig - Club Brugge gaat ook PSG naar de knockout-fase.

Ongekende spanning in CL-groep door minimale zege AC Milan

Het blijft tot de laatste speelronde spannend in groep B. Liverpool is nog altijd ongeslagen, maar de andere drie ploegen mogen allemaal nog hopen op overwintering. Dat heeft alles te maken met de overwinning van AC Milan op Atlético Madrid (1-0).

Slot looft zijn spelers: "Waar we nu staan is niet onterecht"

Arne Slot heeft alle vertrouwen in Ofir Marciano. Feyenoord moet het donderdagavond tegen Slavia Praag doen zonder Justin Bijlow wegens een positieve coronatest. Daarom mag de tweede keeper zich laten zien in het Conference League-duel, dat behoorlijk belangrijk is. De Rotterdammers kunnen namelijk groepshoofd worden.

Schmidt ziet ontwikkeling bij PSV en looft herboren 'Guti'

Roger Schmidt is te spreken over Érick Gutiérrez. De Mexicaanse middenvelder leek dit seizoen op de bank te verpieteren bij PSV, maar heeft zich knap terug geknokt. De afgelopen wedstrijden kreeg hij zelfs de voorkeur boven aanvoerder Marco van Ginkel en Davy Pröpper.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen