Ten Hag looft uitblinkers: "Zijn rol springt natuurlijk in het oog"

Ten Hag looft uitblinkers: "Zijn rol springt natuurlijk in het oog"

24 november 2021 – Erik ten Hag was na de overwinning op bezoek bij Besiktas zeer te spreken over Sébastien Haller. De spits was in Turkije goed voor twee doelpunten en had een belangrijk aandeel in de groepswinst van Ajax. Zijn trainer is blij met zijn invloed als invaller.

"De rol van Haller springt natuurlijk in het oog", aldus Ten Hag na afloop via de clubkanalen van Ajax. "Hij maakt wederom twee doelpunten en ik ben heel blij dat iemand vanaf de bank dit effect heeft. Dit is zeker een knappe prestatie omdat we hier met 1-0 achter komen. We hebben de rug gerecht en laten zien dat we ook terug kunnen vechten."

Ten Hag ging ook in op zijn keuze voor André Onana, die na tien maanden afwezigheid terugkeerde in het shirt van de Amsterdammers. "Het is helder dat Remko het fantastisch doet. Ik denk dat hij op dit moment de beste doelman van Nederland is. Ik wilde vandaag vooral zien of wij een selectie hebben in plaats van alleen een team. Onana moet ritme opdoen binnen Ajax en onze speelwijze."

Door de zege in Istanbul is Ajax zeker van overwintering als groepswinnaar. "We wilden niet afhankelijk zijn van de laatste wedstrijd en alles in eigen hand houden. Dat hebben we gedaan en dat is prettig. Vijftien punten in Europa, dat staat en daar zijn we erg blij mee. Maar ook in de laatste wedstrijd staat nog veel op het spel. Deze trainer houdt niet van vriendschappelijk voetbal."

gerelateerd