Schmidt ziet ontwikkeling bij PSV en looft herboren 'Guti'

Schmidt ziet ontwikkeling bij PSV en looft herboren 'Guti'

24 november 2021 – Roger Schmidt is te spreken over Érick Gutiérrez. De Mexicaanse middenvelder leek dit seizoen op de bank te verpieteren bij PSV, maar heeft zich knap terug geknokt. De afgelopen wedstrijden kreeg hij zelfs de voorkeur boven aanvoerder Marco van Ginkel en Davy Pröpper.

"Hij heeft nu drie wedstrijden op rij laten zien dat hij een erg goede speler is. Hij zorgt samen met Ibrahim voor een erg goede balans op ons middenveld", doelt de trainer op Sangaré tijdens de persconferentie voorafgaand aan het duel tussen de Eindhovenaren en Sturm Graz. De Mexicaanse middenvelder begon na zijn komst uitstekend bij PSV, maar verloor daarna zijn basisplaats. Nu is hij dus helemaal terug. "Guti geeft ons kwaliteiten en balans. Ik ben dus blij met hem."

PSV werkt met vertrouwen toe naar het duel met de Oostenrijkers. De ploeg won dit weekend met 2-0 van Vitesse. Vooral voor rust zag Schmidt zijn ploeg wervelen. "Ik had het gevoel dat alle spelers erg scherp waren om geen tegengoal te incasseren. Natuurlijk gingen we voor de derde treffer, maar we hielden ook oog voor onze defensieve taak. Ik zag dat er zaterdag meer motivatie en verantwoordelijkheid aanwezig was in de ploeg. Dat is een goede stap voorwaarts."

Donderdagavond moeten de manschappen van Schmidt weer winnen om zicht te houden op overwintering in de Europa League. De Eindhovenaren staan derde in de poule met vijf punten. Real Sociedad heeft één punt meer, terwijl AS Monaco drie punten meer heeft. Het laatste duel kan dus cruciaal worden tegen de Spanjaarden. Voor het zover is, moet de ploeg eerst de klus klaren tegen de zwakste broeder uit de poule: Sturm Graz heeft tot dusver slechts één punt.

gerelateerd