Aangeboden door

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Goalgetter Haller bezorgt Ajax overwinning en groepswinst in CL

Goalgetter Haller bezorgt Ajax overwinning en groepswinst in CL

Inzetten op voetbal? Trap af op Jacks.nl en scoor een gratis bet tot €50!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

24 november 2021 – Ajax is na vijf wedstrijden in de Champions League zeker van de eindzege in groep C. De ploeg van trainer Erik ten Hag won woensdagavond met 1-2 op bezoek bij Besiktas JK en is niet meer te achterhalen. Sébastien Haller was in Istanbul goed voor twee doelpunten en staat inmiddels al op negen treffers in de Champions League.

De grootste vraag was voorafgaand aan de wedstrijd welke elf spelers door Ten Hag het veld op zouden worden gestuurd. De trainer besloot zijn elftal op meerdere plekken te wijzigen en gaf André Onana voor de eerste keer sinds zijn schorsing een basisplaats. Daarnaast voerde Ten Hag in iedere linie veranderingen door. Zodoende mochten Perr Schuurs, Nicolás Tagliafico, Davy Klaassen, David Neres en Mohamed Daramy zich vanaf het beginsignaal laten gelden. Voor laatstgenoemde betekende dat zijn basisdebuut in het shirt van Ajax.

Zonder basiskrachten Jurriën Timber, Daley Blind, Edson Álvarez, Antony en Haller begonnen de bezoekers aftastend op Turkse bodem. De puntloze Turken lieten merken er voor eigen publiek een mooie wedstrijd van te willen maken en kregen via Valentin Rosier de eerste kans. Daarna was het eigenlijk vooral Ajax dat zich in aanvallend opzicht liet gelden. Doelman Mert Günok keepte een uitstekende wedstrijd, al hoefde hij nog niet in actie te komen op schoten van Neres en Daramy. Halverwege de eerste helft kwam Besiktas vervolgens op voorsprong.

Na een domme handsbal van Noussair Mazraoui legde scheidsrechter Irfan Peljto de bal op de stip. Dit cadeautje werd uitgepakt door Rachid Ghezzal, die Onana kansloos liet en de 1-0 tegen de touwen schoot. Ajax moest aan de bak en bleef fanatiek de weg naar het doel van Günok. De ervaren sluitpost moest twee keer in korte tijd optreden, maar hield Dusan Tadic en Daramy wel van scoren af met uitstekende reddingen. Ook Steven Berghuis liet zijn gezicht regelmatig in de zestien van Besiktas zien, al was hij nauwelijks bij doelgevaar betrokken.

Dat gold aan de andere kant van het veld wel voor de ijverige Cyle Larin. De Canadese spits werd regelmatig aan het werk gezet via snelle counters en hield Onana behoorlijk wakker in het eerste bedrijf. De Kameroener tikte een inzet van Larin met zijn voeten uit de hoek en was vlak voor rust nogmaals erg belangrijk. Larin werd knap vrijgespeeld en leek voor de 2-0 te zorgen. Onana was echter razendsnel uit zijn doel en voorkwam een grotere achterstand voor Ajax. In blessuretijd liet Daramy andermaal een kans op de gelijkmaker liggen.

Ajax wist dat er na de thee meer moest gaan gebeuren en Ten Hag bracht Haller als vervanger van de ongelukkige Daramy binnen de lijnen. Berghuis was de eerste die Günok aan het werk kon zetten in de tweede helft. De Turk had veel moeite met de pegel, maar hield zijn doel in eerste instantie schoon. Dat lukte hem in de 54e minuut niet meer toen Tagliafico en Haller ineens voor zijn neus verschenen na een geweldige pass van Lisandro Martínez. Tagliafico was eerder bij de bal dan Günok en bood invaller Haller een niet te missen kans op de gelijkmaker: 1-1.

De achtste CL-treffer van Haller leek even de genadeklap voor Besiktas, maar de Turkse grootmacht knokte zich terug in de wedstrijd. Dat was echter ook van korte duur, aangezien Ajax op jacht bleef naar de overwinning. Niemand minder dan doelpuntenmachine Haller was er twintig minuten voor tijd als de kippen bij om de 1-2 binnen te werken. De Ivoriaan vond de bal zomaar voor zijn voeten na een vrije trap van Tadic en zag zijn inzet via de onderkant van de lat in het doel verdwijnen. Daarmee was het verzet van de Turken gebroken.

De bezoekers probeerden daar nog van de te profiteren en de uitstekend spelende Martínez was dichtbij de 1-3. Zijn kopbal werd op de doellijn gekeerd door Günok. De overwinning kwam aan de overkant van het veld niet meer in gevaar. Over een kleine twee weken sluit Ajax in de groepsfase van de Champions League af in de eigen Johan Cruijff ArenA. Daar komt Sporting CP op bezoek. Vervolgens zullen de Amsterdammers zich richten op de loting voor de achste finales.

Opstelling Ajax: André Onana; Noussair Mazraoui (72. Jurriën Timber), Perr Schuurs (77. Devyne Rensch), Lisandro Martínez, Nicolás Tagliafico (77. Daley Blind); Ryan Gravenberch, Davy Klaassen, Steven Berghuis (83. Kenneth Taylor); Mohamed Daramy (46. Sébastien Haller), Dusan Tadic, David Neres. Inzetten op voetbal? Trap af op Jacks.nl en scoor een gratis bet tot €50! Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

SCOOR EEN FREE BET TOT €50! Meld je aan

Reacties

gerelateerd