Inter zet reuzenstap naar knock-outfase door Dzeko

24 november 2021, 20:42

Internazionale rekende in eigen huis af met Shakhtar Donetsk (2-0). Edin Dzeko verzorgde beide treffers, waardoor de Italiaanse kampioen een enorme stap heeft gezet richting de volgende ronde van de Champions League. De ploeg heeft na vijf wedstrijden tien punten bij elkaar gespeeld. 

Vanaf de eerste minuut had Inter het overwicht tegen de Oekraïnse ploeg, maar het leidde voor rust niet tot doelpunten. Ivan Perisic zorgde wel voor een treffer na 25 minuten, maar de goal ging niet door wegens buitenspel. Na de theepauze bleven de Italianen de bovenliggende partij. Nu ging dat wel gepaard met geldige treffers, al werd ook in de tweede helft een doelpunt afgekeurd.

Lautaro Martinez werd teruggefloten na een overtreding in het zestienmetergebied. Dzeko werd de grote man door in korte tijd twee keer te scoren. Na een uur spelen werkte de Bosnische spits een rebound tegen de touwen, zeven minuten later verdubbelde hij de marge met een kopbal. Denzel Dumfries moest de gehele wedstrijd vanaf de bank bekijken overigens. De rechtsback van het Nederlands elftal zag dat Matteo Darmian de voorkeur kreeg als rechterwingback.

Door de overwinning kan de ploeg van Simone Inzaghi zich vanavond al plaatsen voor de knock-outfase. Daarvoor is het afhankelijk van het resultaat bij de wedstrijd tussen FC Sheriff en Real Madrid. De Spanjaarden hebben na vier wedstrijden negen punten, terwijl de Moldaviërs zes punten hebben na evenveel duels. Beide ploegen kunnen dus nog over de Italiaanse landskampioen heen gaan. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen